O, DA, TAKO JE! TO MI RADI! Potpuno nova dimenzija "dirty talk-a", Šveđani su pomerili granicu! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

13.06.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malme izabrao rizičan pristup kako bi podigao svest naroda o odlaganju đubreta. Kad nešto baciš u kantu ona počinje da izgovara fraze koje se obično mogu čuti samo u krevetu.

O, DA, TAKO JE! TO MI RADI! Potpuno nova dimenzija "dirty talk-a", Šveđani su pomerili granicu! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Grad Malme u Švedskoj "dirty talk" je uzdigao na potpuno nov nivo u naporu da očisti ulice.

Instaliranjem kanti za odlaganje smeća koje govore nakon što se u njih baci kesa sa odpadom, vlasti se nadaju da će dodatno motivisati građane da učestvuju u ovoj akciji.

Tako ljudi koji bace đubre u neku od ovih kanti, budu počašćeni pravim hot-lajn porukama, izgovorenim ženskim glasom, prenosi CNN.

- O da, baš tu, tako je! Vrati se i uradi to ponovo! Mmm, malo levo sledeći put! - samo su neke od poruka koje mogu emitovati ove zavodljive kante.

Ovaj hot-lajn pristup je novina, ali to da kante govore nije prvi put zastupljeno u pomenutom švedskom gradu, jer su tokom 2017. godine uveli čak 18 pričajućih kanti.

Treći po veličini švedski grad, Malme, veliku pažnju posvetio je ekologiji i trudio se na različite načine da ekološki osvesti svoje građane, pa je tako zahvaljujući brojnim projektima 2021. godine proglašen gradom sa najboljim okruženjem u prestižnom magazinu Aktuell Hållbarhet magazine.

Prepoznatljiv je kao pionir "eko-frendli" načina života, a zahvaljujući programu koji je započeo 2001. godine, pod nazivom "Bo01 - Grad budućnosti", zagađena, nefunkcionalna brodogradilišta, transformisao je u zelene, održive okruge u kojima je moguć lep život. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading