Belivuk i Miljković ubili i agenticu DEA!? Poruke sa Skaja rešavaju zločin počinjen u Turskoj!

Autor:

Hronika

13.06.2022

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FBI i DEA ispituju da li je Velja Nevolja imao ulogu u otmici i likvidaciji policajke u Istanbulu.

Belivuk i Miljković ubili i agenticu DEA!? Poruke sa Skaja rešavaju zločin počinjen u Turskoj!

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Svetska policija godinama traga za holandskim narko- bosom Josom Lejdekersom (30), kojem su glavni ljudi od poverenja navodno „kavčanin“ Radoje Zvicer i Desimir Desko Babić sa Dorćola!

Sumnja se da njegov opasni kartel stoji iza ubistva agenta DEA, a ispituje se da li su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili ti koji su im pomagali prilikom boravka u Turskoj!

Glavni bos

FBI i DEA su Josa Lejdekersa označili kao glavnog kokainskog bosa u Evropi. Da je reč o opasnom kriminalcu, pokazuje i činjenica da je ponuđeno 75.000 dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

U presretnutoj komunikaciji na Skaj aplikaciji saznalo se da Josov kartel stoji iza trgovine narkoticima, ali i brojnih likvidacija. Sumnja se da su u Istanbulu čak oteli agenta DEA, ženu o čijoj se sudbini već duže vreme ništa ne zna. U pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera i šverca droge nakon što je njen brat, takođe agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen tokom borbe s kriminalcima. Operativni podaci ukazuju na to da se Lajdekers već duže vreme krije u Turskoj, a ispituje se da li je boravak Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u toj zemlji imao udela u njegovim poslovima kao ogranak kavačkog klana, piše Alo.

Republika

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković, Veljko Belivuk i Radoje Zvicer

 

- Lejdekers se krije u Turskoj odakle vodi poslove. Iz presretnute komunikacije se saznalo da je šef vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, koji je duže vreme u bekstvu. Takođe, imao je pomoć i Beograđanina Desimira Deska Babića, koji je označen kao njegov čovek od poverenja za Balkan. Međutim, FBI i DEA ispituju Deskovu saradnja sa Belivukovom armijom, koja je često bila njemu na raspologanju za razne poslove - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da su Veljko Belivuk i Miljković u julu 2020. boravili u Turskoj:

- Nepoznanica je zbog čega su boravili baš u Turskoj, odakle sve konce vuče Holanđanin. Postoje informacije da su njih dvojica bila u Istanbulu, gde su pružali logističku pomoć baš u periodu kada je nestala i agentica DEA. Sumnja se da ih je Desko regrutovao u rešavanju određenih poslova i upoznao ih sa Lejdekersom. Utvrđuje se da li je jedan od tih poslova i pomoć oko otmice agentice - tvrdi naš sagovornik.   

Podsetimo, u presretnutoj komunikaciji je uočeno da se Jos Lejdekers koristio nadimcima Holi, Bole Jos i El Prezidente. Lejdekers ne živi već dugo u rodnoj Holandiji, ali on tamo i dalje ima veze i saradnike koji rade za njega. Sumnja se da ima ljude od poverenja zadužene za Balkan i jugoistočnu Evropu. Među njima je već pomenuti Zvicer, koji je iz senke dirigovao beogradskim ogrankom na čijem čelu je bio Belivuk.

Zvicer sa šefom oprao 20 miliona €

Hakovanjem Skaja svetske službe saznale su da su Zvicer i Lejdekers novac od prodaje kokaina navodno ulagali u izgradnju stanova i drugih objekata po Turskoj.

- Pod istragom su zbog sumnje da su kupovali i prodavali stambene objekte u Turskoj, Dubaiju i u Holandiji. Istražni organi veruju da su oni oprali oko 20 miliona evra i više kilograma ukradenog zlata - navodi izvor iz istrage.

Holanđanin ubio i kumu kokaina?

Lejdekers je navodno povezan i s nestankom Naime Džilal u Amsterdamu, Holanđanke poreklom iz Maroka, poznate pod nadimkom Kuma kokaina. U mobilnom telefonu njegovog saradnika Riduana Tagija nađene su fotografije gole žele odsečenih udova vezane za stolicu. Sumnja se da je na fotografijama Džilal, ali to još nije utvrđeno.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading