OSTVARUJE SE NAJGORI MOGUĆI SCENARIO - SLEDI CENOVNI ŠOK! Dramatična predviđanja stručnjaka - ODLUKE BRISELA VRAĆAJU SE KAO BUMERANG!

Autor:

Svet

04.06.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka Evropske unije da uvede šesti paket sankcija Rusiji koji uključuje i zabranu uvoza ruske nafre Briselu će se vratiti kao bumerang, ocenjuju stručnjaci.

OSTVARUJE SE NAJGORI MOGUĆI SCENARIO - SLEDI CENOVNI ŠOK! Dramatična predviđanja stručnjaka - ODLUKE BRISELA VRAĆAJU SE KAO BUMERANG!

Foto: pexels.com

Voće

Šef Brigelovog istraživačkog centra u Briselu upozorio je da se u Evropi ostvaruje "najgori mogući scenario" nakon odluke o bojkotu nafte iz Rusije, objašnjavajući da će Evropljani posledice osetititi u nekoliko koraka.

Kako je objasnio u intervjuu za Špigl, Evropsku uniju čeka porast inflacije i pravi „cenovni šok" i teško je predvideti u kom trenutku će cene resursa stati. 

- Vlade će možda pokušati da ublaže cenovni šok popustima na benzin, smanjenjem poreza i subvencijama, kao što su to činile poslednjih meseci. To bi moglo da poveća javni dug - upozorio je Volf. 

Prema njegovim rečima, embargo na naftu samo dugoročno može ugroziti prihodnu stranu ruskog budžeta.

Republika

Foto: pexels.com

 

Upravo zbog toga, dopisnici Špigla ocenjuju da se odluka predsednice Evropske komisije u Ursule fon der Lajen pretvorio u „tihi horor" za nemačkog ministra ekonomije Roberta Habeka. 

MOSKVA: Arsenal sredstava za obuzdavanje Rusije iscrpljen

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je, komentarišući šesti paket sankcija protiv Rusije, izjavio da je arsenal sredstava za obuzdavanje Rusije iscrpljen.

- Analizirajući šesti paket sankcija, kao i prethodne odluke Brisela i Vašingtona, može se zaključiti da je arsenal sredstava za obuzdavanje razvoja naše zemlje iscrpljen - napisao je on na Telegramu.

- Usvajanjem novih sankcija, zapadni političari su primorani da biraju između lošeg i veoma lošeg scenarija za ekonomije i građane sopstvenih zemalja - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading