JEDAN HITAC I POČINJE TREĆI SVETSKI RAT! SAD zapretile Poljskoj: Varšava je dobila VRLO JASNU KOMANDU!

Autor:

Svet

29.05.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sjedinjene Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije, sugerisao je u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga, prenosi RIA Novosti.

JEDAN HITAC I POČINJE TREĆI SVETSKI RAT! SAD zapretile Poljskoj: Varšava je dobila VRLO JASNU KOMANDU!

Foto: pixabay.com

- Poljaci pod nacionalnom zastavom neće ići u Ukrajinu - poručio je Špak.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje, ali ne i redovni vojnici poljske vojske.

- Poljska je deo NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata. Svi to razumeju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske - objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovečanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobednika”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Кako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je prema ruskom vojnom ministarstvu oslobođenje Donbasa, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Ime

29.05.2022 19:07

Zar treba ovo komentarisati🙉🤕🕸️🕸️🕸️🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🙊🧠🧠🧠