TVITER IPAK MASKOV?! Razmatra se ponuda NAJBOGATIJEG čoveka na svetu!

Autor:

Svet

25.04.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predstavnici kompanije Tviter ipak su rešili da pregovaraju sa izvršnim direktorom Tesle nakon što je Mask dao detalje svoje ponude za preuzimanje kompanije – četrdeset tri milijarde dolara.

TVITER IPAK MASKOV?! Razmatra se ponuda NAJBOGATIJEG čoveka na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Tviter je započeo pregovore sa Maskom u nedelju, nakon što je objasnio akcionarima određene detalje ponude.

Odluka kompanije da kontaktira s Maskom, doneta ranije u nedelju, ne znači da će prihvatiti njegovu ponudu od 54,20 dolara po akciji, naveli su izvori. Međutim, to ipak znači da Tviter istražuje da li je prodaja Masku moguća po – za akcionare – atraktivnim uslovima.

Foto: Tanjug/AP

 

Najbogatiji čovek na svetu kupio je skoro 73,5 miliona akcija kompanije Tviter, koje su porasle za 26 odsto na berzi, gotovo odmah nakon što je objavio – upravo na Tviteru, da ozbiljno razmišlja o pokretanju nove društvene mreže

Mask se inače sastajao se sa akcionarima Tvitera u poslednjih nekoliko dana, tražeći podršku za svoju ponudu. Rekao je da Tviter treba da bude privatan da bi se razvijao i postao prava platforma za slobodu govora.

Akcionari su naterali predstavnike kompanije da održe razgovore nakon što je Mask u četvrtak izneo detaljan plan finansiranja za svoju ponudu i tako pokušao da se ne dozvoli da prilika za dogovor izmakne.

Foto: Tanjug/AP

 

Maskovo insistiranje da je dao najbolju i konačnu ponudu predstavljalo je prepreku u pregovorima, rekli su izvori, ali je odbor odlučio da se pregovara sa njim, kako bi potencijalno dobio bolje uslove.

Tviter je želeo da sazna više o svim aktivnim istragama regulatora protiv Maska, uključujući i američku komisiju za hartije od vrednosti (SEC), koje bi predstavljale rizik za dogovor, rekao je jedan od izvora Rojtersu.

Tviter je takođe ispitivao da li regulatori imaju prigovore o poslovanju na bilo kom od tržišta gde posluju Maskove kompanije. Ako bi se utvrdilo da bi prodaja Masku bila rizična, kompanija bi mogla da traži znatnu naknadu za raskid ugovora o preuzimanju.

Kompanija je, inače, u startu bila protiv predloga da Mask uveća svoj udeo u Tviteru na više od devet odsto, bez pregovora sa glavnim odborom, prenosi Alo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading