TVITER IPAK MASKOV?! Razmatra se ponuda NAJBOGATIJEG čoveka na svetu!

Autor:

Svet

25.04.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kompanije Tviter ipak su rešili da pregovaraju sa izvršnim direktorom Tesle nakon što je Mask dao detalje svoje ponude za preuzimanje kompanije – četrdeset tri milijarde dolara.

TVITER IPAK MASKOV?! Razmatra se ponuda NAJBOGATIJEG čoveka na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Tviter je započeo pregovore sa Maskom u nedelju, nakon što je objasnio akcionarima određene detalje ponude.

Odluka kompanije da kontaktira s Maskom, doneta ranije u nedelju, ne znači da će prihvatiti njegovu ponudu od 54,20 dolara po akciji, naveli su izvori. Međutim, to ipak znači da Tviter istražuje da li je prodaja Masku moguća po – za akcionare – atraktivnim uslovima.

Foto: Tanjug/AP

 

Najbogatiji čovek na svetu kupio je skoro 73,5 miliona akcija kompanije Tviter, koje su porasle za 26 odsto na berzi, gotovo odmah nakon što je objavio – upravo na Tviteru, da ozbiljno razmišlja o pokretanju nove društvene mreže

Mask se inače sastajao se sa akcionarima Tvitera u poslednjih nekoliko dana, tražeći podršku za svoju ponudu. Rekao je da Tviter treba da bude privatan da bi se razvijao i postao prava platforma za slobodu govora.

Akcionari su naterali predstavnike kompanije da održe razgovore nakon što je Mask u četvrtak izneo detaljan plan finansiranja za svoju ponudu i tako pokušao da se ne dozvoli da prilika za dogovor izmakne.

Foto: Tanjug/AP

 

Maskovo insistiranje da je dao najbolju i konačnu ponudu predstavljalo je prepreku u pregovorima, rekli su izvori, ali je odbor odlučio da se pregovara sa njim, kako bi potencijalno dobio bolje uslove.

Tviter je želeo da sazna više o svim aktivnim istragama regulatora protiv Maska, uključujući i američku komisiju za hartije od vrednosti (SEC), koje bi predstavljale rizik za dogovor, rekao je jedan od izvora Rojtersu.

Tviter je takođe ispitivao da li regulatori imaju prigovore o poslovanju na bilo kom od tržišta gde posluju Maskove kompanije. Ako bi se utvrdilo da bi prodaja Masku bila rizična, kompanija bi mogla da traži znatnu naknadu za raskid ugovora o preuzimanju.

Kompanija je, inače, u startu bila protiv predloga da Mask uveća svoj udeo u Tviteru na više od devet odsto, bez pregovora sa glavnim odborom, prenosi Alo.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading