BRITANCI POSLALI KOMANDOSE NA PUTINA, SITUACIJA PRED PUCANJEM! Više od 100 vojnika ubica sletelo u Ukrajinu, u Poljsku iskrcane elitne američke jedinice!

Autor: Republika

Svet

07.02.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet ponovo u strahu da je najcrnji mogući scenario neizbežan, dok je istovremeno nemački Bild objavio navodni detaljan plan Vladimira Putina kako će pokoriti Ukrajinu.

BRITANCI POSLALI KOMANDOSE NA PUTINA, SITUACIJA PRED PUCANJEM! Više od 100 vojnika ubica sletelo u Ukrajinu, u Poljsku iskrcane elitne američke jedinice!

Foto: Youtube/ nzherald.co.nz, Tnajug/AP

Boris Džonson pozvao na još drastičnije mere protiv Putina

Ujedinjeno Kraljevstvo predvođeno premijerom Borisom Džonsonom poslalo je pripadnike specijalnih jedinica ubica SAS u Ukrajinu, na sam prag Ruske Federacije, kako bi bili spremni da u svakom trenutku uđu u rat sa vojskom predsednika Vladimira Putina

To je objavio britanski list San, tvrdeći da je reč o više od 100 vojnika specijalnih britanskih elitnih jedinica, čija je funkcija, kako je navedeno, da pomognu u odbrani bivše republike SSSR u slučaju invazije ruskih oružanih snaga. Međutim, vest i da su se u Poljskoj iskrcali američki vojnici, pripadnici elitne 82. vazdušno-desantne divizije, podstakla je novi strah da je konflikt na Starom kontinentu neizbežan uprkos naporima da se napeti odnosi reše dijalogom.

S tim u vezi je i francuski predsednik Emanuel Makron danas otputovao u Moskvu, ali gomilanje vojnika i provokacija Rusije, ne doprinosi stabilizaciji situacije koja ovako napeta nije bila od Hladnog rata, ocenjuju analitičari. 

- U Ukrajini trenutno rade komandosi SAS, SBS, Specijalnog izviđačkog puka i grupe za podršku specijalnim snagama - potvrdio je i britanski Miror i naveo kako je navodno zadatak jedinica iz Britanije da uvežbavaju pripadnike specijalnih ukrajinskih snaga za potencijalni sukob. 

- Snajperske taktike, obuka pobunjenika i strategije sabotera su deo vežbi - piše Miror i dodaje da je takva akcija usledila nakon navodnih najnovijih obaveštajnih podataka po kojima je šef Kremlja Vladimir Putin nastavio da gomila trupe ka granici sa Ukrajinom, a što Zapad vidi kao uvod u invaziju na tu zemlju. 

Pretgodnih dana se, podsetimo, govorilo i o datumu kada će se to dogoditi, pri čemu se u navodima više puta pojavljivala sredina februara. 

- Ruske snage su trenutno spremne za upad 70 odsto, tako da bi spremne mogle da budu do 15. februara - piše Miror i naglašava kako to znači da je Kijevu ostalo još desetak dana da se spremi za konflikit širokih razmera u kom bi moglo da strana na hiljade ljudi. 

Republika

Foto: Youtube/ nzherald.co.nz

Pripadnici SAS su obučeni za sve uslove ratovanja

Izvor iz britanske vojske potvrdio je navode ostrvskih medija i otkrio kako su specijalci premešteni u Ukrajinu nakon što su povučeni sa ratišta u Avganistanu

- Britanci tamo imaju savetodavnu funkciju ukrajinskim vojnicima - naveo je izvor i istakao kako su u pitanju ljudi sa izuzetnim vojnim veštinam.

U međuvremenu, najmanje 1.500 zimsko obučenih britanskih odreda sada se preselilo u Estoniju, čime je broj specijalno obučenih snaga na rubu ruske granice dostigao broj kakav nije viđen u poslednjoj deceniji. Sa dodatnim američkim snagama koje su stigle u Poljsku i Rumuniju, to bi bilo dovoljno za raz neslućenih razmera. 

- Predviđa se da bi u potencijalnom sukobu život izgubilo za veoma kratko vreme čak 50.000 civila - navode britanski portali.  

Podsetimo, Ruska Federacija već nedeljama negira optužbe Zapada i navodi kako je u pitanju samo puko širenje propagande i antiruske histerije, tražečći istovremeno od NATO i SAD pisane bezbednosne garancije o tome da Alijansa prestane da se širi na istok i da prekine uvlačenje novih članica, poput Ukrajine i Gruzije, u svoje redove. Ispostavlja se, međutim, da su ti zahtevi nedopustivi za Vašington. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Zapadni mediji bruje o ruskoj operaciji u Ukrajini 

Istovremeno, britanski San je preneo i informacije iz navodnih nemačkih obaveštajnih krugova po kojima se u Kremlju već uveliko kuje zavera o invaziju na Ukrajinu i njenom potpunom preuzimanju. Upad b i podrazumevao brzu vojnu akciju, upad u vodeće gradove i njihovo stavljanje pod kontrolu, a zatim aktiviranje tajnih ruskih obaveštajnih ćelija odavno inflitriranih u bivšoj republici SSSR. Njihov zadatak je da u vodećim gradovima postave prorusko vođstvo, a s ciljem udaljavanja Ukrajine od Zapada i njenih težnjih da postane članica EU i NATO. 

- Ruske obaveštajne snage će zatim zauzeti strateške objekte, eliminisati pretnje, regrutovati one koji su spremni da sarađuju i uspostaviti novo rukovodstvo u osvojenim gradovima - navodi nemački Bild. 

Navodni krajlnji cilj akcija koje će se svoditi na uklanjanje aktuelne ukrajinske vlasti jeste organizovanje referenduma na kom će građani u novim okolnostima dati zeleno svetlo da se njihova zemlja pripoji Ruskoj Federaciji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Max

07.02.2022 12:04

Ovu Americku i englesku bagru treba pocistiti i poslati ih kuci u đakivima kako oni to rade da tako i zavrsr

Odgovori 13 1
Rade

07.02.2022 13:30

Tako je pobiti gamad!!!

dragan

08.02.2022 07:38

vreme je da se zlo unisti. uvek je zapad donosio zlo.

Aleksa

08.02.2022 13:02

Jel to beše onaj SAS koji je uništen '99, ? Ovo je samo druga grupa, nesposobnih..