BRITANCI PODIGLI AVIONE NA PUTINA! Svet na korak od ambisa, tenzije iznad Crnog mora na VRHUNCU!

Autor: Republika

Svet

25.01.2022

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama na nebu iznad Crnog mora ozbiljno je uznemirila Rusku Federaciju, pa su reagovale njene snage za elektronsko praćenje u Belgorodskoj oblasti.

BRITANCI PODIGLI AVIONE NA PUTINA! Svet na korak od ambisa, tenzije iznad Crnog mora na VRHUNCU!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na meti Džonsonovih špijunskih aviona

Velika Britanija je u trenutku najnapetijih odnosa Zapada sa Moskvom još od Hladnog rata poslala iznad Crnog mora, na sam prag Ruske Federacije, svoju špijunsku letelicu koja je izazvale ozbiljnu zabrinutost u Kremlju. 

U pitanju je avion RC-135B, registrovan u Britaniji. Prvo je primećen kod obale te zemlje, a zatim je preleo teritoriju Ukrajine i sada se nalazi iznad Crnog mora.

Pres-služba Zapadnog vojnog okruga Rusije nešto ranije je saopštila da je u Belgorodskoj oblasti, koja se na jugu graniči sa Ukrajinom, raspoređen novi bataljon za elektronsko ratovanje.

Prema rečima komandanta Zapadnog vojnog okruga, general-pukovnika Aleksandra Žuravljova, uključivanje jedinice u sastav Vislenske motorizovane divizije „značajno će povećati izviđačke mogućnosti i smanjiće vreme potrebno za dobijanje novih informacija“.

Bataljon za elektronsko ratovanje predviđen je za saradnju sa organima vojne uprave štaba divizije i stvaranje efikasne elektronske zaštite. Naoružan je sistemima „Leer 3“, „Borisoglebsk 2“ i „Žitelj“, prenosi Sputnjik. 

Pripadnici bataljona već su započeli obuku po modularnom sistemu obuke i rade na uvođenju najperspektivnijih oblika i metoda angažovanja jedinica za elektronsko ratovanje.

Podsetimo, Britanija je ranije saopštila kako je Ukrajini, u trenutku dok Zapad optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da sprema invaziju na tu zemlju, poslala oružje, dok je premijer vlade u Londonu, Boris Džonson, otkrio kako je njegova zemlja spremna da to i nastavi da čini u narednom periodu. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Aco

25.01.2022 20:20

Deri ih CARE

RAJKO Legendo

28.01.2022 11:49

@Aco - Ko koga da dere ! Svi su zaboravili ,,NOZEVE " ,Nema ratnog. ,,spektakla"

Sasa

26.01.2022 08:59

Truli nato pakt, ima moc izivljavanja nad malim zemljama, a ovo,,,,na recima su mnogo jaki....kada pomenes rec RUSIJA,,,nato se sam raspada,,,

Masa

28.01.2022 11:50

@Sasa - Ma nemoj ,ne budi siguran