LEKARI MOLE DA NE KONZUMIRATE OVO JELO: Recept za bizaran lek protiv kašlja kruži internetom (VIDEO)

Autor:

Svet

24.01.2022

12:18

Bizarni trendovi lečenja i alternativne medicine vrlo često okupiraju internet, naročito sada s pojavom koronavirusa. No, ovog puta na TikToku je osvanuo novi “recept” za koji pojedini tvrde da leči prehladu, a zove se “NyQuil piletina”.

LEKARI MOLE DA NE KONZUMIRATE OVO JELO: Recept za bizaran lek protiv kašlja kruži internetom (VIDEO)

tiktok.com

Recept je jednostavan i poularan naročito kod mladih. Dovoljno je samo skuvati piletinu na sirupu za kašalj.

Da, dobro ste pročitali… Piletina kuvana na sirupu za kašalj.

Britanski lekar Aron Hartman upozorio je koliko je takva ideja zapravo pogubna.

Kada kuvate sirup protiv kašlja kao što je NyQuil, iskuvate vodu i alkohol u njemu, ostavljajući piletinu zasićenom ogromnom koncentriranom količinom lekova. Kada pojedete jedan komad tako kuvane piletine, to je kao da zapravo konzumirate četvrtinu do pola boce NyQuila - objasnio je Hartman za Mic.com i dodao da bi tako napravljeno jelo moglo dovesti do trovanja.

Jedan gurman s “neobičnim” kulinarskim i medicinskim sklonostima na TikToku pojasnio je kako se pravi “NyQuil piletina”.

 

 

Na snimku on stavlja par pilećih prsa u tiganj, prži ih na niskoj temperaturi, a zatim poliva gotovo celu bocu sirupa za kašalj i pušta piletinu da se “krčka” pola sata.

Sudeći po komentarima ispod snimka, mnogi su izgleda probali ovaj recept, uprkos molbama lekara da prstanu sa tim, jer mogu da se otruju, prenosi Objektiv.

Komentari (0)

Loading