IMA 26 GODINA I VEĆ MOŽE U PENZIJU: Finansijski sam nezavisna, ne moram da radim više ni jedan dan u životu (VIDEO)

Autor:

Svet

21.01.2022

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za mnoge u dvadesetim i tridesetim godinama života penzija je nešto što neće videti u skorije vreme.

IMA 26 GODINA I VEĆ MOŽE U PENZIJU: Finansijski sam nezavisna, ne moram da radim više ni jedan dan u životu (VIDEO)

Foto: tiktok.com/printscreen

Jednoj TikTokerki je, međutim, dan kad će prestati da radi skoro stigao, a ona je pojasnila kako je moguće da može da se penzioniše sa samo 26 godina.

Tori Danlap, blogerka iz SAD, objavila je video koji otkriva tri pravila kojih se pridržavala kako bi poboljšala svoje finansije.

Kako je rekla u video-snimku koji je objavila, ona je "finansijski nezavisna i ne mora da radi više ni jedan jedini dan u životu ukoliko ne želi".

Njeni saveti uključuju to da uvek pregovarate o visini vaše plate i započnete sporedni posao pored glavnog.

 

 

Tori kaže da ona i ulaže - ali to ne bi trebalo da se radi bez prethodnog adekvatnog istraživanja, jer vaš novac može i da raste i da opada.

- Uvek morate biti spremni na gubitak novca ukoliko investirate, jer profit nije zagarantovan. Vreme je na vašoj strani, zato počnite da ulažete ako niste dosad, ili povećajte svoje doprinose ukoliko već jeste - kaže ona.

Dalje navodi da "morate pregovarati o plati kada se negde zapošljavate" i da "nikada nije ostala na poslu na kom nije bila adekvatno plaćena".

- Na kraju, ovaj posao na kom zarađujem veliki novac je počeo kao sporedni. Bavila sam se njime uz svoj glavni posao, što mi je omogućilo da sačuvam svu dodatnu zaradu - otkriva Tori.

Ona zaključuje da još uvek ne želi da ide u penziju, ali da je osećaj znati da to može ukoliko poželi - sjajan.

Međutim, ovako nešto je uglavnom lakše reći nego učiniti, a koliko novca vam je potrebno za penziju najviše zavisi od toga kakav je način života koji želite da vodite, navodi Miror.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading