SKIJAŠ UBIO PETOGODIŠNJU DEVOJČICU! Stravična nesreća na planini, nesrećno dete NIJE IMALO ŠANSE!

Autor: Republika

Svet

17.01.2022

15:44

Neviđenu tragediju izazvao je muškarac star 40 godina, kome će se suditi za ubistvo.

SKIJAŠ UBIO PETOGODIŠNJU DEVOJČICU! Stravična nesreća na planini, nesrećno dete NIJE IMALO ŠANSE!

Tanjug/AP

The girl died on her way to the hospital/Illustration

Stravična nesreća dogodila se u francuskim Alpima kada je zasad neimenovani muškarac star 40 godina tokom skijanja naleteo na petogodišnju devojčicu Ofeliju iz Britanije i na mestu je usmrtio! 

Prema navodima britanskih medija, nesrećno dete je bilo na stazi na drugom času skijanja kada je na nju ogromnom brzinom naleteo muškarac, zbog čega je ubrzo potom uhapšen zbog ubistva. Devojčica, kako je preneseno, zbog izuzetno teških povreda nije imala šanse da preživi i preminula je na putu do bolnice. 

Tragedija se dogodila u luksuznom rizortu Flen, smeštenom na oko 80 kilometara od švajcarskog grada Ženeve. Malena Ofelija je sa porodicom živela u tom gradu. 

Inače, neposredno pre nego što je stradala bila je na času skijanja sa još četvoro dece koja su stajala nedaleko od instruktora na samoj ivici piste.   

- Reč je o čoveku koji je očigledno bio dobar skijaš, volontirao je vatrogasac. Ali očigloedno je išao ogromnom brzinom - naveo je tužilac iz obližnjeg Bonevila i otkrio da će se protiv muškarca voditi postupak za ubistvo, pre svega zbog ugrožavanja bezbednosti.

Zaprećena kazna je više od pet godina robije, kao i novčana kazna od oko 65.000 evra.        

Mediji prenose da je porodica malene Ofelije u izuzetno teškom stanju i da se trenutno radi na pronalaženju psihološke podrške za njih, pre nego što stignu nazad u Ženevu. 

Inače, najveća dozvoljena brzina na deonici gde je dete ubijeno je 48 kilometara na sat, ali se muškarac kretao mnogo brže od toga.    

 

Komentari (1)

Loading