DEVOJČICA (16) UMRLA NA RESPIRATORU U UŽIČKOJ BOLNICI! Četiri meseca se borila s opakom bolešću, ali PLUĆA SU JOJ BILA POJEDENA!

Autor: Republika

Vesti

14.01.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužne vesti saopštene su sa Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

DEVOJČICA (16) UMRLA NA RESPIRATORU U UŽIČKOJ BOLNICI! Četiri meseca se borila s opakom bolešću, ali PLUĆA SU JOJ BILA POJEDENA!

Foto: www.profimedia.rs

Tuga do neba u Užicu/Ilustracija

Devojčica (16) iz Užica, koja se četiri meseca borila s kovidom i bila na respiratoru u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", preminula je. 

Učenica treće godine srednje škole iz Užica je krajem septembra u veoma teškom stanju prebačena iz užičke bolnice u Institut, gde je početkom oktobra i intubirana na respiratoru. Pluća su joj bukvalno bila pojedena, saznaje nezvanično Kurir.

Prethodno je, kako je tada za Kurir izjavila dr Dara Savić Bozović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, početkom septembra dobila infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na koju je došao kovid.

Nadljudskim naporima lekara u Institutu devojčicu su čak polovinom novembra uspeli i da probude iz veštačke kome iako je i dalje bila ne mehaničkoj ventilaciji. Prof. dr Predrag Minić s Instituta tada je izjavio za Kurir da je svesna, pa da je čak i pitala kada će da ide kući i zbijala i šale.

Iako se u jednom momentu učinilo da je van životne opasnosti, prof. Minić je i tada bio rezervisan, pa je rekao da je zadovoljan, ali da još nije sve gotovo.

Nažalost, tako je i bilo. Iako je devojčica pokazivala znake poboljšanja, lekari nikako nisu uspevali da je odvoje od mehaničke ventilacije i stalno je imala čak poboljšanje, čas pogoršanje. Nažalost, bitku za život je izgubila pre nekoliko dana.

 

Komentari (1)

Loading
Copke1978

14.01.2022 14:47

Još jedna lažna smrt od kovida...dete umrlo od mononukleoze