KRV TEČE ULICAMA ALMATIJA, GORI I ZGRADA GRADSKE KUĆE! Dramatične scene obilaze planetu, besna rulja razvlači vojnike po ulici, strahuje se ima i talaca!

Autor: Republika

Svet

05.01.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeni su sukobi demonstranata i policije u kazahstanskom gradu Alma Ati, a prema prvim informacijama, povređeno je više od 190 ljudi, pri čemu je jedan vojnik kritično.

KRV TEČE ULICAMA ALMATIJA, GORI I ZGRADA GRADSKE KUĆE! Dramatične scene obilaze planetu, besna rulja razvlači vojnike po ulici, strahuje se ima i talaca!

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Dramatične scene iz Almatija, sukobi ne prestaju

Dramatična situacija nastavljena je u kazahstanskom gradu Almatiju (Alma Ata) odakle stižu zastrašujući snimci prebijanja vojnika na ulici, ali i paljenje gradske kuće u tom gradu, što je svojevrstan gradski parlament. 

Prema nepotvrđenim izveštajima, jedan vojnik je teško povređen u haosu nakon što je besna rulja naoružana palicama i kamenicama nagrnula na nekolicinu pripadnika oružanih snaga i počela da ih bije čim je stigla. Oni su završili na zemlji, a na snimcima bezbednosnih kamera se vidi kako ih demonstranti razvlače po zemlji. Navodno su pojedini pripadnici oružanih snaga uzeti za taoce. 

 

 

U sukobima je povređeno 190 ljudi, od kojih 137 policajaca.

 

 

Istovremeno, čitavim gradom odjekuju pucnji i eksplozije dimnih bombi koje je policija bacala na besan narod kako bi sprečila izgrednike da upadnu u vladine zgrade. 

Međutim, to nije bilo dovoljno da zadrži demonstrante, koji su na kraju uspeli da upadnu u objekat, gazeći pripadnike policije i Nacionalne garde. Polomili su prozore u prizemlju i sa više strana upali u zgradu.

 

 

Nakon toga se crni dim uzdizao iznad gradske kuće, a vatra je izbijala sa prozora na drugom spratu.

Pre upada u zgradu demonstranti su zapalili nekoliko vozila.

 

 

Pojedini snimci i fotografije pokazuju i kako izbijaju plamen i dim iz delova zgrade. Prema nekim informacijama, pojedini građani su se dočepali oružja, pa se strahuje od eskalacije nasilja. 

Raniji izveštaji su tvrdili da su policajci odbili da uhapse demonstrante i rekli da su solidarni sa narodom.

Inače, oko hiljadu demonstranata je izašlo na ulice Almatija nakon što je došlo do dvostrukog poskupljenja tečnog naftnog gasa, što je Ministarstvo energetike obrazložilo činjenicom da su od 1. januara cene počele da se formiraju na elektronskim berzama na osnovu ponude i potražnje.
  

 

 

 

        

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegov grad

05.01.2022 14:52

Scenario koji namesta zapad, kao u Srbiji 2000 godine. Sluge zapada, potpomognuti politicarima izdajnicima i parama zapada pokusavaju na silu da uzmu vlast. Slican scenario je bio pripremljen i za Srbiju u toku kraja prosle godine .