DETE S POSEBNIM POTREBAMA POJELI PACOVI! Kada su policajci došli u kuću zatekli su prizor od kog su izgubili svest: Devojčica nije imala lice!

Autor: Republika

Svet

09.12.2021

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za stravičan zločin, koji je na suze naterao i policajce, optuženi su devojčicin otac Mark Dan i njegova partnerka Šenon Vajt.

DETE S POSEBNIM POTREBAMA POJELI PACOVI! Kada su policajci došli u kuću zatekli su prizor od kog su izgubili svest: Devojčica nije imala lice!

Foto: facebook.com/Zakhar Prilepin

Malena Vilou Dan umrla je u mukama

Malena Vilou Dan (4), koja je imala Daunov sindrom i praktično bila vezana za krevet jer nije mogla da se kreće, umrla je u mukama u svom domu u australijskom gradu Brizbejnu, a za njenu smrt, za koju se veruje da je izazvana konstantnim mučenjem i zanemarivanjem, optuženi su otac Mark Dan (43) i maćeha Šenon Vajt (43). 

Policajci su u trenutku kada su ušli u kuću gde je nesrećno dete živelo, zatekli scenu od koje su neki od njih bukvalno izgubili svest - devojčici su pacovi pojeli lice, a na različitim delovima tela je imala otvorene rane koje su vremenom i zagnojile. 

- Ne možemo ni da zamislimo kroz kakvu je agoniju prolazila i kako je umrla - ispričao je kroz suze jedan od policajaca 25. maja prošle godine kada je pronađen leš deteta.

S druge strane je stajao Mark Dan, za kog se verovalo da je delimično izgubio razum nakon što mu je žena preminula dok je rađala malu Vilou, i ponavljao: "Jesam li ja sad u problemu?". Uhapšen je zajedno sa novom partnerkom Šenon, koja se sve vreme branila ćutanjem.

Republika

Foto: Printscreen

Mark Dan i Šenon Vajt su optuženi za ubistvo i zanemarivanje dece

Dvojcu iz pakla juče je počelo saslušanje pred početak suđenja, a tom prilikom su izneseni stravični detalji o tome u kakvom je stanju pronađena Vilou.

- Dete je po leđima imalo rane po kojima se zaključuje da se nije nimalo kretalo i da je ležalo nepomično ko zna koliko dugo. Oko kuka je imalo otvorenu ranu, bila je duboka gotovo do kosti, a verujemo da je nastala zbog konstantnog žuljanja odećom. Verovatno od pelene. Praktično nije imalo lice, pojeli su ga pacovi dok je Vilou bila u kolevci - ispričao je forenzičar na sudu i dodao kako je nakon obdukcije utvrđeno da je devojčica bila u teškom stanju dehidratacije i neuhranjenosti. 

Zbog tako stravičnog slučaja, Mark i Šenon su optuženi za ubistvo i za zanemarivanje koje je dovelo do brutalne smrti deteta. 

Istražioci veruju da je dete umrlo dva dana pre nego što je pronađeno. A inače, njegova smrt je otkrivena nakon što je otac prijavio da je pronašao devojčicu i rekao policiji da su je pojeli pacovi. On, međutim, nije rekao da je Vilou umrla ranije. 

Prema rečima komšija, oni nisu imali pojma da u kući monstruma živi dete sa Daunovim sindromom, što je potvrdila i organizacija za zaštitu dece s posebnim potrebama, koja je, po australijskim zakonima, morala da ima uvid da takva devojčica živi na toj adresi i da joj je potrebna posebna nega. Postoji podatak da ju je lekar poslednji put pregledao 2018. i tada je ustanovljeno da je živahna i da se ponaša normalno.   

Inače, devojčica je nakon smrti majke poslata da živi kod ujaka i ujne, međutim, kasnije je i nju i njenog starijeg brata preuzeo otac. Dečak sada ima sedam godina.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading