AUSTRIJA DOBILA NOVOG KANCELARA! Evo ko je zamenio Šalenberga nakon što je iznenada podneo ostavku!

Autor: Republika

Svet

03.12.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnje iznenadne ostavke Aleksandra Šalenberga na mestu kancelara Austrije, na tu funkciju je došao dosadašnji ministar inostranih poslova.

AUSTRIJA DOBILA NOVOG KANCELARA! Evo ko je zamenio Šalenberga nakon što je iznenada podneo ostavku!

Foto: Tanjug/AP

Karl Nehamer

Vladajuća konzervativna partija Austrije jednoglasno je podržala Karla Nehamera, austrijskog ministra unutrašnjih poslova, da postane sledeći kancelar te zemlje.

Nehamer preuzima i dužnost lidera Narodne partije Austrije (OVP).

Kako podseća Sputnjik dosadašnji austrijski kancelar Aleksander Šalenberg objavio je juče da će podneti ostavku čim bude izabran novi šef Narodne partije Austrije kojoj pripada.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksander Šalenberg nije želeo funkciju koja mu je dodeljena

Šalenberg je bio izabran za kancelara 11. oktobra, posle ostavke Sebastijana Kurca, međutim, mnogi su tvrdili da je on samo marioneta i da je "trebalo da popuni prostor dok se na čelo zemlje ne vrati Kurc". Budući da se to nije dogodilo, Šalenberg je odstupio i čelo zemlje prepustio drugima.  

Što se tiče novog kancelara Nehamera, u pitanju je čovek koji je poznat kao stranački tvrdolilnijaš i sprovodilac Kurcove konzervativne politike po pitanju imigracije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading