ZBOG OVOG ČOVEKA SE TRESE CELA EVROPA: "Ako svrgne Makrona, crno nam se piše", zovu ga FRANCUSKI DONALD TRAMP, protivnik je migranata i islama!

Autor: Republika

Svet

12.10.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek čija popularnost pred francuske predsedničke izbore vrtoglavo raste jeste Erik Zemur, poznat po antimigrantskim i antiislamskim izjavama, što je zabrinulo Evropljane budući da on krupnim koracima gazi ka pobedi na glasanju zakazanom za april 2022.

Foto: Tanjug/AP

Erik Zemur je na putu da uzdrma čitavu Evropu  

Čitava Evropa trese se zbog najava da bi na predsedničkim izborima u Francuskoj, zakazanim za april 2022. godine, pobedu mogao da odnese Erik Zemur (63), čovek koji već uveliko u medijima nosi nadimak evropski Donald Tramp i zbog čijih ekstremnih stavova mnogi analitičari smatraju kako se Starom kontinentu crno piše. 

A u pitanju je zvaničnik koji se poput meteorita uzdiže na francuskoj političkoj sceni, a kog mnogi, uprkos činjenici da još zvanično nije ni objavio kandidaturu za predsednika, vide u Jelisejskoj palati umesto aktuelnog lidera Emanuela Makrona

Pretekao Marin Le Pen   

Poslednje ankete, naime, pokazuju da bi Zemur, kada bi izbori bili održani ovog trenutka, osvojio čak 17% glasova, čime je pretekao dosad drugoplasiranu Marin Le Pen sa 15% podrške. Na prvom mestu je i dalje Makron sa procenjenih 24% građana koji bi mu dali glas, međutim, očekuje se da bi čak i takav rezultat lako mogao da se preokrene jer do juče niko nije mogao da zamisli da bi Zemur mogao da se nađe ispred Le Penove.     

Zemur je po struci politički novinar, esejista i pisac, koji se koristi zapaljivom retorikom o migrantima i islamu, a čak je jednom optužen za raspirivanje podela u Francuskoj. Njegove pristalice, međutim, kažu da je on dašak svežine u društvu koje je okruženo političkom korektnošću. U međuvremenu, Zemur, koji ima i presudu zbog širenja mržnje, dominira svim vestima u Francuskoj.

- Matirao je medije kao u šahu. Baš kao i Trump - rekao je Gaspar Gancer, bivši savetnik nekadašnjeg francuskog predsednika Fransoa Olanda.  

Voli što ga porede s bivšim šefom SAD

Zemur je nedavno predložio i ponovno uvođenje katoličkih imena za decu rođenu u Francuskoj kako bi se poboljšala integracija, a najavio je i da se zalaže za deportaciju svih stranih delikvenata.

- Razlika je u tome što je Donald Tramp vodio antiintelektualnu bitku i marljivo je radio kako bi pokazao svoj prezir prema intelektualcima. Ali, u Francuskoj predsednik treba da ima intelektualni okvir. Zemur želi da ga svi gledaju kao Trampa, ali da je za intelektualce - rekao je levo orijentisani sociolog Filipe Korkuf.

S druge strane, velika Zemurova mana jeste njegov stav prema ženama. Naime, više puta je optuživan zbog šovinističkih izjava, a i prijavljivan je zbog nedoličnog ponašanja na radnom mestu, što bi donekle moglo da ga košta popularnosti.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading