PUTIN POSLAO BRUTALNU PORUKU SVETU: Niko još dugo neće moći da nam se približi, a onda je najavio porinuće podmornica od kojih se TRESU NEPRIJATELJI!

Autor: Republika

Svet

23.08.2021

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je Međunarodni vojno-tehnički forum "Armija 2021" i tom prilikom objasnio čitavom svetu gde je njegova zemlja kada je u pitanju savremeno naoružanje, a gde su svi ostali.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin poslao snažnu poruku o moći ruskog naoružanja 

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je čitavom svetu moćnu poruku da je savremeno oružje njegove zemlje toliko napredno da nijedna druga država na planeti neće još dugo biti u stanju da ima nešto slično, te da s tim u vezi svi treba da budu svesni kakav je sada odnos snaga na globalnom nivou.

Ta izjava šefa Kremlja došla je na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2021", na kom se održava smotra najboljih dostignuća domaće odbrambene industrije.         

- Ruska vojska i mornarica aktivno se modernizuju i dobijaju naoružanje i tehniku najnovije generacije, a udeo savremenog naoružanja u strateškim nuklearnim snagama Rusije premašuje 80 odsto - poručio je predsednik Rusije i naglasio da veliki broj ruskog naoružanja nema analoge u svetu, kako po svojim taktičkim, tako i po tehničkim karakteristikama. 

- Sudeći po nekim modelima, može se čvrsto reći da drugi još dzgo neće imati ništa slično - naveo je Putin, prenosi Sputnjik.  

Prema njegovim rečima, potencijal ruske mornarice se povećava.

- Danas se u vodećim brodogradilištima Rusije polažu dva savremena broda kraćeg dometa i četiri nove podmornice, uključujući dva nuklearna raketna nosača - otkrio je on i naglasio kako Rusija ima šta da ponudi saveznicima i partnerima u oblasti odbrambene industrije.

- Rusija ima čime da se ponosi - zaključio je šef Kremlja.

Forum "Armija 2021" trajaće od 22. do 28. avgusta u izložbenom centru "Patriot" na aerodromu "Kubinka" i poligonu "Alabino".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading