BAJDEN PONOVO UDARA: PROTERUJE 24 PUTINOVA ČOVEKA! Niko ne zna šta se događa, REAKCIJA RUSIJE BIĆE ŽESTOKA!

Autor: Republika

Svet

03.08.2021

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden ponovo je udario na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina samo nekoliko dana nakon što je optužio Moskvu za mešanje u izbore u SAD zakazane za novembar 2022. i poručio da bi zbog hakerskih napada mogao da izbije rat.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden dodatno zaoštrava odnose sa Vladimirom Putinom

Samo nekoliko dana nakon što je američki predsednik Džo Bajden u zapaljivom govoru optužio Rusku Federaciju da se već uveliko meša u američke izbore na sredini mandata, zakazane za novembar 2022, šef SAD opet je udario na Moskvu, saopštivši odluku da će iz njegove zemlje biti proterano 24 ruskih diplomata i to bez mogućnosti da im vize budu produžene.

Da stvar bude ozbiljnija, zvanični Vašington je "izbačenim" zvaničnicima dao rok da se pokupe i nestanu iz Amerike do trećeg septembra. 

Tu vest je svetu otkrio ruski ambasador u Americi Anatolij Antonov, naglasivši da je diplomatama istekla viza, ali ne objasnivši da li je njihovo proterivanje podstaknuto nekim posebnim sporom. Takođe, ni Vašington se još nije oglašavo po tom pitanju, niti je dato bilo kakvo objašnjenje šta se dogodilo. 

Gotovo svi će otići bez zamene jer je Vašington naglo pooštrio procedure izdavanja viza - kazao je Antonov u intervjuu za časopis National Interest.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Anatolij Antonov, ruski ambasador u SAD

Podsetimo, odnosi Moskve i Vašingtona su dugo veoma loši, a dodatno su se pogoršali nakon što je na čelo SAD došao Bajden koji je neposredno po staupanju na dužnost Putina nazvao ubicom, a zatim ga optužio i za hakerske napade na SAD, kao i za mešanje u izbore.

- Ako ikada uđemo u neki rat, rat koji podrazumeva upotrebu oružja, to će biti zbog hakerskog napada - poručio je Bajden nedavno. 

Zbog takvog razvoja situacije Antonov je naveo kako se nada da će zdrav razum prevladati. 

- Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da ćemo moći da normalizujemo život ruskih i američkih diplomata u Sjedinjenim Državama i Rusiji po principu uzajamnosti - poručio je ruski ambasador i istakao kako je njegova zemlja spremna da nastavi nedavno započeti dijalog između Amerike i Rusije o kibernetičkoj sigurnosti.

- Možemo da razgovaramo o temama od kibernetičkih pretnji do sistema kontrole naoružanja i slično - dodao je Antonov, ali nije otkrio na koji će način Rusija uzvratiti na najnovije udarce Vašingtona.

Mediji, međutim, podsećaju kako su reakcije Moskve prema Americi dosad uvek bile recipročne, pa i žešće nego što se očekivalo. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading