Stavljala je IGLE u JAGODE i prodavala: ZBOG OVE GREŠKE SU USPELI DA JE UHVATE!

Autor: Republika.rs

Svet

12.05.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnica na farmi jagoda, Mi Ut Trin (52), optužena je da je ubacivala igle u voće koje je pripremano za prodaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mi Ut Trin otkrivena je zahvaljujući DNK testu, mada se još 2018. godine sumnjalo da ona stavlja igle u jagode. Tada je ipak zaključeno da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Situacija se promenila nakon što je otkriveno da je Trin napravila jednu grešku – ostavila je svoj DNK na igli. Upravo to ju je i dovelo na optuženičku klupu, potvrdio je inspektor Geri Peret na početku suđenja u Brizbejnu.

Pomenuta radnica optužena je po šest tačaka optužnice za kontaminaciju namirnica kako bi prouzrokovala ekonomsku štetu.

 

 

Ona je radila na farmi jagoda “Berilišes” u rodnom gradu Kabulčer, severno od Brizbejna, od 02.12 do 07.12 2018. U tom kratkom periodu navodno je ubacivala igle u plodove.

 

 

Igle u jagodama pronađene su prvo u Kvinslandu, a potom i u ostalim australijskim državama. Čovek, koji je našao iglu kada je zagrizao jagodu izazvao je uzbunu, pa su jagode povučene iz prodaje širom zemlje. Ipak, i nakon toga pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igala u banani, jabuci i mangu, ali policija smatra kako je tu bila reč o oponašanju zločina. Inspektor Peret kaže da je zabeleženo više od 240 takvih incidenata.

Stvari su izmakle kontroli– rekao je na sudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading