ONIMA KOJI SU PRELEŽALI KORONU DOVOLJNA JE JEDNA DOZA VAKCINE! Slovenci doneli drastičnu odluku

Autor: Republika

Svet

10.03.2021

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka vlada rešila je da uštedi na vakcinama, tvrdeći da se ljudima koji su preležali koronavirus to može računati kao prva doza cepiva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najveći broj Slovenaca primiće u narednom periodu vakcinu Astrazeneka

Osobe koje su preležale koronavirus nema potrebe da prime dve doze vakcine protiv kovida-19 - zaključak je ekspertskog tima iz Slovenije na osnovu kog je vlada te zemlje donela odluku po kojoj svi stanovnici te zemlje neće primiti dve doze cepiva protiv opakog virusa. Time će se značajan broj doza i uštedeti.

- Oni koji su već bili zaraženi novim koronavirusom dobiće samo jednu dozu vakcine er će im se to da su preboleli bolest računati kao prva doza - kazao je Jelko Kacin, koordinator slovenske vlade za vakcinaciju i naglasio da će u narednom periodu najveći broj Slovenaca primiti vakcinu Astrazeneka, pre svega učitelji, vaspitači i nastavnici. 

U Sloveniji su, inače, u poslenja 24 sata s 6.017 PCR testova potvrđene 952 infekcije novim koronavirusom, a zabeležena su i četiri smrtna slučaja.

Budući da nema većih pomaka prema smanjenju novih zaraza na dnevnom nivou, nisu izgledna nova popuštanja mera.

Inače, dosad je u Sloveniji od posledica kovida-19 premiinulo 3.908 osoba. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading