Peskov: Zemlje Evropske unije potpuno nepromišljeno i neosnovano bacile na smetlište potencijal odnosa sa Rusijom

Autor: Sputnjik, Republika

Svet

31.01.2021

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kremlj žali što Evropa nepromišljeno i neosnovano "baca na smetlište" potencijal odnosa sa Rusijom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Foto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

Portarol Kremlja je intervjuu televiziji "Rusija 1" rekao da su zemlje Evropske unije "potpuno nepromišljeno i neosnovano bacile na smetlište potencijal odnosa sa Rusijom".

Prema rečima Peskova, ogromna količina izazova koje su sada pred državama "diktira potrebu za razvojem ovog dijaloga".

- Ali svaki dan čujemo izjave koje čujemo. I ne sviđa nam se to - istakao je on.

Peskov je nešto ranije rekao da u govoru predsednika Rusije Vladimira Putina na forumu u Davosu nije bilo nikakve konfrontacije i upozorenja i da je to bio pokušaj da se dopre do zdravog razuma političara.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin prvi put za 12 godina učestvovao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu 27. januara koji jeove godine održan u onlajn formatu. Kako je rekao predsednik, "postoji mogućnost da se suočimo sa kolapsom u svetskom razvoju i borbom svih protiv svih".

Putin je na forumu u Davosu takođe rekao da bi Rusija i Evropa trebalo da se vrate ka pozitivnoj agendi i da jačaju trgovinsko-ekonomsku saradnju. Prema rečima ruskog lidera, "trenutna situacija očigledno nije normalna". Šef Rusije je takođe primetio da dijalog između Rusije i Evrope zahteva iskrenost, oslobađanje od fobija i problema iz prošlosti kako bi se postigla pozitivna faza u odnosima.

Komentari (0)

Loading