Obustavljena blokada Kapitola, manji požar ugašen

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.01.2021

18:45

U najnovijoj objavi američka policija Kapitola naložila je da se ceo kompleks "vrati na normalno funkcionisanje" nakon što je blokada obustavljena i požar u blizini lokalizovan.

pixabay.com
Kapitol

"USCP je uklonio spoljnu bezbednosnu pretnju koja se nalazila ispod mosta na I-295 na prvoj i F ulici SE. Svi kontrolni punktovi su ponovo otvoreni. Vratite se na normalno funkcionisanje", navodi se u obaveštenju policije Kapitola, prenosi CNN.

Manji požar u kampu za beskućnike udaljenom oko kilometar a od zgrade američkog Kapitola danas je izazvao zaključavanje zgrade, što je odraz pojačanog stanja uzbune u kompleksu, navodi CNN.

Američki Kongres prethodno je blokiran, naređena je evakuacija, a ljudima je zabranjeno da ostanu u zgradi, te poručeno da se drže dalje od prozora i vrata i to zbog malog požara nedaleko od zgrade Kapitola.

- Ne postoji pretnja po javnost - navela je američka tajna služba na Tviteru dodajući da je Kongres iz predostrožnosti bio privremeno zatvoren, nakon što je nedaleko od kompleksa izbio manji požar, prenosi Rojters.

Glas Amerike prenosi da je policija Kapitola navela da je članovima Kongresa i osoblju savetovano da pronađu sklonište dok se incident ne istraži, a očevici su rekli da se u blizini kompleksa video dim.

Vatrogasna služba saopštila je da je ispod nadvožnjaka nedaleko od zgrade Kongresa izbio požar koji je ugašen i da je dim verovatno posledica tog incidenta. Povređenih nije bilo.

Šef vatrogasne službe rekao je da se incident dogodio u 10.14 sati po lokalnom vremenu. Kako je naveo, radilo se o minimalnom incidentu koji se i ne može smatrati incidentom.

Mediji su preneli da je zgrada američkog Kongresa bila blokirana tokom probne inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena, zbog "spoljne bezbednosne pretnje", zbog čega je sprovedena i evakuacija zapadnog krila Kapitola i prvog sprata.

Trenutno se hiljade vojnika nalaze oko Kapitola koji se priprema za inauguraciju izabranog predsednika Džoa Bajdena koja će se obaviti u sredu, 20. januara.

Komentari (0)

Loading