Morales: Lažu da me ruska vojska čeka u Boliviji

Autor: E. S. T.

Svet

22.11.2019

23:44

Evo Morales, bolivijski predsednik, koji je pod pritiskom vojske i demonstracija u toj zemlji podneo ostavku i dobio azil u Meksiku, odbacio je navode da ga ruska vojska čeka u Boliviji.

Tanjug/AP
Evo Morales

"Oni pokušavaju da nas unište beskonačnim lažima i optužbama. Rekli su i da sam se već vratio u Boliviju, da su ruski vojnici u Boliviji i da čekaju da se vratim. Sada me u okviru kampanje optužuju za zločine i montiraju dokaze", napisao je Morales na Tviteru.

Morales je 10. novembra podneo ostavku nakon višenedeljnih protesta organizovanih nakon predsedničkih izbora na kojima je on pobedio, a opozicija tvrdila da je lažirao glasanje. Nakon toga je otišao u Meksiko, gde je dobio politički azil, a vlast je preuzela senatorka Žanin Anjez Čavez, koju su kao privremenu predsednicu prvo priznale SAD.

Ćerka neće u Meksiko

Njegova ćerka Evaliz Morales Alvarado odbila je da napusti Boliviju i ode u Meksiko. To je izjavila vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Karen Longarić, koja je kazala da je "to u potpunosti njena lična odluka". "Ona ima svoje razloge koje ja ne mogu da komentarišem", rekla je Longarićeva. Privremene bolivijske vlasti su ranije odobrile Evaliz, koja se trenutno nalazi u ambasadi Meksika, da napusti zemlju i garantovali joj bezbednost.

 

 

Komentari (0)

Loading