PRONAĐEN MALI TONI (8)! Oglasila se policija!

Autor:

Svet

24.05.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak se danas udaljio sa adrese prebivališta kada mu se gubi svaki trag, ali je pronađen oko 20.20 časova, javila je policija.

PRONAĐEN MALI TONI (8)! Oglasila se policija!

Foto: Nestali.gov.hr/printscreen

Dečak Toni Č. (8) pronađen je samo nekoliko časova nakon što je nestao u mestu Duće, izvestila je splitska policija.

Kako se navelo, dečak se danas udaljio sa adrese prebivališta kada mu se gubi svaki trag, ali je pronađen oko 20.20 časova, javila je policija.

- Poštovani, obaveštavamo vas da je obustavljena potraga za nestalim osmogodišnjakom koji je pronađen te vam zahvaljujemo na vašim brzim objavama i pomoći u traganju i pronalasku spomenutog - poručili su.

Podsećamo, dečak Toni, star 8 godina, nestao je danas u Dućama, mestu pored Omiša, saopštila je policija.

On je visok 150 centimetara, bio je odeven u plavu majicu kratkih rukava i crnu trenerku, na nogama je imao patike.

Šta raditi u slučaju nestanka deteta

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

- Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

- Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

- Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

- Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

- Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

- Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

- Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading