"E, NEĆE MOĆI!" Brutalan odgovor Dodika na saopštenje Ambasade SAD, jedna tvrdnja će Amerikance posebno pogoditi

Autor:

Svet

24.05.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je ocenio da je "prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca".

"E, NEĆE MOĆI!" Brutalan odgovor Dodika na saopštenje Ambasade SAD, jedna tvrdnja će Amerikance posebno pogoditi

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Republike Srpske (RS), Milorad Dodik, dao je intervju u kojem je prokomentarisao saopštenje Ambasade SAD "da secesija ili razdruživanje RS ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj RS".

Dodik je rekao da je "legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će RS podneti u BiH i da je neće sprečiti američka ozlojeđenost i bes isfrustriranog ambasadora, Majkla Marfija".

- Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i videli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji - rekao je Dodik.

On je ocenio da je "prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca".

- To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Pre će nestati SAD nego Republika Srpska - tvrdi Dodik.

Amerikanci, kaže on, "samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sednice i zbog toga pribegavaju pretnjama".

- Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je reč o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi pretili na inicijativu koju pokreće RS. E, neće moći - rekao je Dodik za Srnu.

Podsetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče Rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa "za", 19 "protiv" i 68 "uzdržanih" glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tom

25.05.2024 12:15

Uff boli glava RS je nastala na genocidu

Lazar

01.06.2024 20:38

@Tom - Mnogo manjem nego sto ste vi sa turcima i hitlerom i austrijancima napravili genocidnu dzihad bosnu jedan na prema milion na stets Srba zivjela Rs