NJENE REČI SE I DANAS PREPRIČAVAJU: Mlađana predstavnica Nikaragve oduševila govorom u UN, Zapad će ovo još dugo pamtiti (VIDEO)

Autor:

Svet

24.05.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pičardo tvrdi i da je upravo iniciranje Rezolucije o Srebrenici dokaz da "smo žrtve manipulacija sa Zapada"

NJENE REČI SE I DANAS PREPRIČAVAJU: Mlađana predstavnica Nikaragve oduševila govorom u UN, Zapad će ovo još dugo pamtiti (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U Generalnoj skupštini UN juče je usvojena sramna Rezolucija o Srebrenici. I pored pritisaka i pretnji kojima su bile podvrgnute mnoge zemlje, za Rezoluciju je glasalo manje od polovine članica UN, dok je čak 107 zemalja bilo protiv, uzdržano ili su njihovi predstavnici napustili salu.

Posebnu pažnju javnosti u Srbiji privukao je govor mlade predstavnice Nikaragve, Eleane Pičardo, čije su reči oduševile korisnike društvenih mreža.

Ona je na početku svog govora rekla da će njena zemlja glasati protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici i označila je taj dokument kao primer dvostrukih aršina koje primenjuje zapadni svet.

Istakla je da usvajanje jednostranih rezolucija, poput ove, koja ne uživa konsenzus u Bosni i Hercegovini, neće izgraditi poverenje, niti doprineti klimi jedinstva i suživota u regionu.

Dodala je da GS UN ne može da previdi odgovornost zapadnog sveta i NATO za bombardovanje SR Jugoslavije, 1999. godine.

- NATO je bombardovao teritoriju SR Jugoslavije i ranio i ubio hiljade ljudi - rekla je predstavnica Nikaragve.

Ona tvrdi i da je upravo iniciranje Rezolucije o Srebrenici dokaz da "smo žrtve manipulacija sa Zapada", koji na ovaj način gura sopstvene političke interese i agende.

Podsetila je i na istoriju kolonijalizma i genocida protiv naroda Afrike i Latinske Amerike.

- Uništavali su našu kulturu i izvršili jedan od najvećih genocida u istoriji čovečanstva da bi se bogatili na račun naših rudnih bogatstava - rekla je ona.

Dodala je da Zapad i dalje obezbeđuje sredstva i resurse za ubijanje Palestinaca u Pojasu Gaze, i istakla da se Nikaragva zalaže za svet mira, pravde i solidarnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading