JOŠ JEDAN PROIZVOD SE POVLAČI IZ PRODAVNICA! Prepun mikotoksina!

Autor:

Svet

15.04.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prihvatite naše izvinjenje zbog navedenog povlačenja. Verujemo da prihvatate da je ovo povlačenje samo dokaz stroge kontrole, a primena neophodnih mera dokazuje odgovorno poslovanje, navode u kompaniji.

JOŠ JEDAN PROIZVOD SE POVLAČI IZ PRODAVNICA! Prepun mikotoksina!

Foto: pixabay.com

U Hrvatskoj je iz prodaje hitno povučen još jedan proizvod, a u pitanju je brašno

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o uzroku povlačenja još jednog proizvoda sa polica.

- U cilju preventivne zaštite naših kupaca, Galleria Internazionale d.o.o. zbog moguće povećane količine ohratoksina A povlači iz prodaje "Raženo brašno integral - organski 1000 g Nutrigold" - navodi se u saopštenju.

Na pomenutom proizvodu, datum upotrebe je 30.08.2024. godine, a kao razlog povlačenja navodi se povećan sadržaj mikotoksina - ohratoksina A u proizvodu

- Prihvatite naše izvinjenje zbog navedenog povlačenja. Verujemo da prihvatate da je ovo povlačenje samo dokaz stroge kontrole, a primena neophodnih mera dokazuje odgovorno poslovanje - navodi se u saopštenju.

- Svi kupci koji treba da izvrše povraćaj novca, molimo da vrate proizvod u najbližu poslovnicu Tvornice zdrave hrane kako bi im novac bio refundiran - navodi se u saopštenju trgovca koji je proizvod prodao.

Napominjemo da se iz hrvatskih prodavnica, malo-malo povlači neki proizvod koji ne ispunjava standarde. Neposredno pre povlačenja brašna, sa polica je povučena proizvođača Kotànyi, koja se, inače, prodaje i u Srbiji.

Skoro je sa tržišta povučena i tepsija koja se prodavala u Pepku, pošto proizvod nije bio usklađen sa Uredbom 178/2002 o uspostavljanju opštih principa i uslova zakona o hrani.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading