UGLEDNI PSIHIJATAR IZ KBC-A OSUMNJIČEN ZA IŽIVLJAVANJE NAD VIŠE OD 60 PASA I VUKOVA! Oglasile se i kolege iz bolnice

Autor:

Svet

29.03.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihijatar uhapšen zbog navodnog zlostavljanja životinja i kršenja prirodnih vrednosti

UGLEDNI PSIHIJATAR IZ KBC-A OSUMNJIČEN ZA IŽIVLJAVANJE NAD VIŠE OD 60 PASA I VUKOVA! Oglasile se i kolege iz bolnice

Foto: Shutterstock


Nedavno hapšenje 64-godišnjeg psihijatra iz Solina uzrokovalo je šok u Hrvatskoj, jer se suočava sa optužbama da je držao uznemirujući broj životinja na svom imanju. Vlasti su otkrile 61 odraslog psa, šest štenadi i dva kritično ugrožena siva vuka na imanju, što je izazvalo opravdane sumnje u izvršenje krivičnih dela ubijanja ili mučenja životinja, kao i uništavanje zaštićenih prirodnih vrednosti.

Vest o hapšenju psihijatra izazvala je nevericu, jer dosad nije imao pravnih problema niti je bio pod aktivnom istragom. Poštovani kolega iz bolnice u Splitu opisao je psihijatra kao profesionalca sa sklonostima ka nekonvencionalnim i ponekad egzcentričnim stavovima. Iako je njegovo ponašanje izazivalo čuđenje, to nije bilo razlog za brigu među njegovim kolegama.

Dr. Ivan Urlić, cenjeni psihijatar, odbio je da komentariše optužbe, ističući potrebu za temeljnom istragom i stručnom analizom pre donošenja bilo kakvih zaključaka. Slično, dr. Vikica Krolo, zamenica predsednika Hrvatske lekarske komore, izrazila je šok i neodobravanje situacije, ističući potencijalne posledice sa kojima bi se psihijatar suočio ukoliko bude proglašen krivim.

Slučaj je izazvao pitanja o potencijalnim disciplinskim merama koje bi mogle biti preduzete od strane bolnice ili medicinskih vlasti. Dr. Krolo je istakla ozbiljnost optužbi, navodeći da bez obzira na profesiju pojedinca, trebalo bi da se uvedu stroge sankcije za dela zlostavljanja i lošeg postupanja prema životinjama. Takođe je pomenula da bi oduzimanje psihijatrove licence bila krajnja mera, nakon niza upozorenja i poštovanja zakonske procedure, zbog značajnog uticaja koji bi to imalo na njegov život.

Vlasti iz bolnice u Splitu, gde je psihijatar zaposlen, odbile su da daju bilo kakve komentare u vezi sa trenutnom istragom.

Dok se zajednica suočava sa ovim neočekivanim događajem, posledice ovih optužbi još nisu jasne, ostavljajući mnoge u nedoumici o motivima i okolnostima ovog uznemirujućeg slučaja.

(Slobodna Dalmacija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading