PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA: Marko optužen da je ubio devojku i lagao da je počinila suicid

Autor:

Svet

18.03.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njene poruke otkrile šta se događalo pre tragedije

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV POLICAJCA: Marko optužen da je ubio devojku i lagao da je počinila suicid

Foto: Printscreen HRT/Facebook

Županijski državno tužilaštvo u Osijeku je podiglo optužnicu protiv 28-godišnjeg policajca Marka Smažila koji se sumnjiči da je usmrtio 21-godišnju Mihaelu Berak.

- Okrivljeni 22-godišnjak se tereti da je 20. juna 2023. oko 22 sata, u Osijeku, u nameri da liši života oštećenu (2002) iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu telesnu povred usled koje je oštećena preminula na mestu događaja - stoji u saopštenju DORH-a.

DORH je zatražio produženje boravka optuženom za zločin iz opasnosti od ponavljanja istog ili sličnog krivičnog dela. Inicijalno, Osječka policija je prijavila Smažila za blaže delo dovođenja u opasnost opasnom radnjom ili sredstvom, ali ubrzo nakon toga DORH ga je osumnjičio za ubistvo.

Foto: Facebook

Mihaela Berak



Načelnik Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske, Krunoslav Patača, je potvrdio da je policajac sam prijavio smrt devojke. Prema saznanjima medija, prva dojava je ukazivala na samoubistvo, što je Patača indirektno potvrdio izjavom da "prva dojava nije govorila o krivičnom delu", preneo je Index.


Tvrdnje i poruke koje su došle u javnost nakon tragičnog događaja

Iznete tvrdnje sugerišu da je Šmazila policiji lagao, tvrdeći da je devojka Berak izvršila samoubistvo. Međutim, Patača je istrajao u odbrani zaključka policijskog kriminalističkog istraživanja, navodeći da je do ubistva došlo slučajno, prilikom čišćenja oružja.


Poruke koje su izazvale pažnju javnosti

Poruke koje su procurile u javnost ukazuju na to da je Šmazila i Berak imala kratku, ali intenzivnu komunikaciju uoči tragičnog događaja. Berak se žalila u porukama da je mladi policajac "posesivan" i "pravi dramu", uprkos tome što su se poznavali kratko. Ove poruke takođe sugerišu da njih dvoje nisu bili u vezi, što je kontradiktorno prvobitnim saznanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading