STIŽE USKRŠNJA ČESTITKA! Penzioneri dobijaju 160 evra od države!

Autor:

Svet

08.03.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna pomoć kretaće se od 50 do 160 evra, a zavisiće od visine penzija.

STIŽE USKRŠNJA ČESTITKA! Penzioneri dobijaju 160 evra od države!

Foto: Shutterstock

Hrvatski premijer nedavno je najavio da će penzioneri uoči Uskrsa dobiti jednokratni dodatak od 50 do 160 evra, kao deo "uskršnje čestitke" koju će im uputiti Vlada. Ovo je osmi državni dodatak koji će biti isplaćen penzionerima, a prethodnih sedam dodataka ukupno vrede više od 450 miliona evra, saopštila je Vlada Hrvatske.

Interesantna činjenica je da će ovaj dodatak dobiti i penzioneri sa stranim penzijama, kao i zaposleni penzioneri, pod uslovom da njihova ukupna primanja i penzije ne prelaze 840 evra. Ovo je važno jer će pomoć obuhvatiti veliki broj penzionera - oko 800.000, što podrazumeva različite novčane klase u zavisnosti od visine penzije.


Ovim gestom Vlada želi da pruži dodatnu podršku penzionerima, posebno uoči praznika, kako bi im olakšala finansijske izazove. Važno je istaći da će dodatak biti isplaćen i onima čija primanja uključuju i inostranu penziju, kao i zaradu od rada pored penzije, naglašeno je iz Vlade.

Državna pomoć kretaće se od 50 do 160 evra, a zavisiće od visine penzija.


Ova inicijativa Vlade Hrvatske predstavlja značajan korak ka pružanju podrške penzionerima u zemlji, ali i stranim penzionerima koji su deo hrvatskog penzionog sistema. Očekuje se da će ova "uskršnja čestitka" doneti olakšanje i radost velikom broju penzionera uoči praznika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je odliče vesti i za srpske penzionere, a o čemu se radi, pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading