HITNO SE RASPUŠTA SABOR, VRH HDZ-A DONEO ODLUKU: Hrvati uskoro izlaze na birališta, Plenković saopštio detalje!

Autor:

Svet

04.03.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u ponedeljak da će Sabor biti raspušten najkasnije do 22. marta, otvarajući put za održavanje parlamentarnih izbora. Ova najava dolazi u vreme kada zemlja ulazi u novi politički ciklus, a Plenković izražava očekivanje da će izbori doneti jasnu viziju političkog kursa u narednom periodu.

HITNO SE RASPUŠTA SABOR, VRH HDZ-A DONEO ODLUKU: Hrvati uskoro izlaze na birališta, Plenković saopštio detalje!

Foto: youtube.com/CROPIX

Predsednik Zoran Milanović nakon raspuštanja Sabora treba da raspiše izbore u roku od 30 do 60 dana što znači da će građani uzaći na birališta u aprilu ili maju.

Plenković je nakon sednice Predsedništva HDZ-a potvrdio da su donete tri važne odluke.

- Prva strateška odluka je da će se izbori za Sabor održati pre izbora za Evropski parlement. Druga odluka je da će ovo biti poslednja sednica Sabora pre raspuštanja, a treća da će Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski - rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je najavio da će biti nosilac izborne liste u 1. jedinici dok će u 2. to biti predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Plenković je dodao da su koalicioni partneri podržali odluke.

- Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih kao parlamentarna većina, a posebno s obzirom na sjajnu saradnju koju smo ostvarili i u našem drugom mandatu - dodao je Plenković, piše 24. sata.

I dok se očekuje da predsednik Hrvatske Zoran Millanović u zakonskom roku raspiše izbore, zategnuti odnosi na relaciji premijer - predsednik republike na tamošnjoj političkoj sceni se ne stišavaju.

Milanović: ''Plenković je Ursulin potrčko''

Podsetimo, 20 februara smo objavili da se i dalje se nastavlja "rat" hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Milanović je sada objavio novo saopštenje u kojem se žestoko obračunava sa Plenkovićem koga je nazvao glavnim zaštitnikom kriminala i korupcije, Ursulinim potrčkom.

- Pre nego što je sinoć pobegao od novinarskih pitanja o Ivanu Turudiću, vidno nervozni i nestašni Andrej Plenković ponovo je izmišljao unutrašnje i spoljne neprijatelje Hrvatske, brbljao o „iskakanju predsednika Republike iz svojih ovlašćenja” i lagao kako ga predsednik Republike nije na vreme obavestio o bezbednosnim preprekama za imenovanje Turudića na mesto glavnog državnog tužioca. I posle svoje poplave laži, imao je hrabrosti da o zaostavštini predsednika Republike Zorana Milanovića govori kao o „primitivizmu i vulgarnosti - istakao je hrvatski predsednik tom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading