"POBEDILI SMO SRBE, ŽELIMO DA PRENESEMO ISKUSTVO" Izlivi srbofobije na Samitu zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu

Autor:

Svet

27.02.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plenković je, međutim, rekao da je u fokusu njegovog govora na samitu u Parizu, bilo hrvatsko iskustvo pobede u Domovinskom ratu.

"POBEDILI SMO SRBE, ŽELIMO DA PRENESEMO ISKUSTVO" Izlivi srbofobije na Samitu zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski premijer, Andrej Plenković, izjavio, nakon Samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu, da je pomoć njegove zemlje Ukrajini vrlo konkretna.

Prema njegovim rečima, ta pomoć je vrlo je konkretna, operativna i korisna.

- Mi smo našu vojnu podršku nastojali da fokusiramo upravo tako da smo donirali različitu vrstu opreme ukrajinskoj vojsci - rekao je on.

Osim toga, kako dodaje, Hrvatska učestvuje i u ekonomskoj, finansijskoj, humanitarnoj i političkoj podršci Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP

 

Plenković je, međutim, rekao da je u fokusu njegovog govora na samitu u Parizu, bilo hrvatsko iskustvo pobede u Domovinskom ratu (protiv Srbije) uprkos nepovoljnim okolnostima.

- To iskustvo je jedinstveno i želimo da ga prenesemo Ukrajincima. To smo zagovarali niz godina, posebno 2014. do 2022. To je iskustvo mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja za koje smo smatrali da je najbolji model za reintegriranje privremeno okupiranih ukrajinskih područja - rekao je Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading