SMENJEN ZORAN BRĐANIN! Direktor crnogorske policije razrešen dužnosti na telefonskoj sednici!

Autor:

Svet

03.03.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spajić je kazao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. do 10. marta

SMENJEN ZORAN BRĐANIN! Direktor crnogorske policije razrešen dužnosti na telefonskoj sednici!

Foto: youtube/printscreen/MINA

Crnogorska vlada je večeras, na telefonskoj sednici, razrešila dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina, pišu Vijesti.

Premijer Milojko Spajić prethodno je to najavio u objavi na internetu. Spajić je na društvenoj mreži Iks najavio da će Vlada večeras na telefonskoj sednici razrešiti direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

- Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024.godine - napisao je Spajić.

Kazao je da će, imajući u vidu navedeno, zadužiti ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. do 10. marta, „a što je u skladu sa dogovorom sa poslednje sednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije“, prenose Vijesti

- Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sednicu Vlade 12. marta dostavi izveštaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije - zaključio je Spajić.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading