SUD POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV JASMINA ĆATIĆA: Uhapšen zbog pokušaja ubistva u restoranu u Sarajevu!

Autor: M.B.

Svet

27.02.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasmin Ćatić optužen za izazivanje opće opasnosti.

SUD POTVRDIO OPTUŽNICU PROTIV JASMINA ĆATIĆA: Uhapšen zbog pokušaja ubistva u restoranu u Sarajevu!

Foto: tiktok.com/printscreen

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Ćatića zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Ovaj slučaj datira iz septembra 2023. godine, a tiče se napada na Mirzu Hatića.

Detalji događaja

Prema navodima optužnice, 19. septembra 2023. godine oko 11:37 sati, u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Starom Gradu, Ćatić je prišao Mirzi Hatiću koji je sedio u bašti. Iz torbice je izvadio pištolj i uperio ga prema Hatiću. Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se potuku, Ćatić mu je odgovorio preteći rečima "Ti ćeš dobiti svoje", nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu Hatićeve noge, prouzrokujući mu lake telesne povrede.

Produžen pritvor optuženom

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je odlučio da produži pritvor optuženom Ćatiću. Za glavni pretres, postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje četiri svedoka, tri veštaka i izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Podsetimo, u ugostiteljskom objektu na području Baščaršije, mladi Hatić doživeo je napad koji je rezultirao ranjavanjem u nogu. Incident se dogodio nedavno, a Hatić je nakon pucnjave podijelio svoje iskustvo putem videa na društvenim mrežama TikTok i Instagram.


Snimci na društvenim mrežama

Nakon napada, Hatić je na svojim profilima na društvenim mrežama objavio nekoliko videa, a jedan od snimaka posebno je privukao pažnju javnosti. Na tom video snimku, Hatić je detaljno opisao kako je došlo do napada i kakve su bile okolnosti u trenutku pucnjave. Ova gesta hrabrosti i otvorenosti privukla je veliku pažnju njegovih pratioca, ali i šire javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading