POTOP U KOMŠILUKU: Evo kako je obilna kiša izazvala POPLAVE u Bosni! (FOTO)

Autor:

Svet

25.02.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prognoze ukazuju da će kiša večeras postepeno oslabiti i prestati, ali se očekuje da će narednih dana padavine biti prisutne samo lokalno i u manjim količinama.

POTOP U KOMŠILUKU: Evo kako je obilna kiša izazvala POPLAVE u Bosni! (FOTO)

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Obilne kišne padavine zahvatile su Bosnu i Hercegovinu ovog vikenda, uzrokujući poplave u južnim delovima zemlje. Najteže pogođena oblast je južna Hercegovina, posebno dolina Neretve, gde se situacija, prema izveštajima, najviše pogoršala u Čapljini. Fudbalski susret između Širokog Brijega i Željezničara u Čitluku je otkazan zbog obilne kiše koja je potpuno poplavila teren.

Meteorolozi sa BHMeteo.ba ističu da su obilne padavine posledica uticaja mediteranskog ciklona, koji je doveo do kiše širom Hercegovine i jugozapadne Bosne. Zanimljiva činjenica je da je u izraženom visinskom strujanju došlo do pristizanja peska sa severa Afrike, što je rezultiralo pojavom prljave kiše. Ovo je dodatni izazov u već teškoj situaciji izazvanoj obilnim padavinama.

Teška situacija na jugu Hercegovine i u dolini rijeke Neretve. Dijelovi Čapljine i Metkovića koji se nalazi na samoj granici sa BiH poplave.

Kako se ranije i očekivalo, danas uz uticaj mediteranskog ciklona obilne padavine širom Hercegovine i jugozapadne Bosne. Povremeno ih ima i u ostatku zemlje a u izraženom visinskom strujanju pristiže i sve više pijeska sa sjevera Afrike, pa se radi o prljavoj kiši.
Kiša će večeras postepeno oslabiti i prestati a narednih dana biće je samo lokalno i u manjim količinama. Pred nama su proljetno topli dani uz zamućeno nebo pijeskom iz Afrike
- piše u objavi an Fejsbuku.

 

 


Prognoze ukazuju da će kiša večeras postepeno oslabiti i prestati, ali se očekuje da će narednih dana padavine biti prisutne samo lokalno i u manjim količinama. Ova najava pruža nadu da će se situacija postepeno stabilizovati, ali ipak ostaje zabrinutost zbog mogućih novih padavina.

Uprkos izazovima koje su doneli obilni kišni padavine, nadamo se da će se situacija smiriti i da će se šteta minimalizovati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading