VELIKA ZAPLENA ARSENALA ORUŽJA U DANILOVGRADU! Uhapšen D.K. zbog ovih krivičnih dela, pronađen i EKSPLOZIV!

Autor: M.B.

Svet

15.02.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen D.K. zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija

VELIKA ZAPLENA ARSENALA ORUŽJA U DANILOVGRADU! Uhapšen D.K. zbog ovih krivičnih dela, pronađen i EKSPLOZIV!

Foto: Shutterstock

Danilovgradska policija je sprovela hapšenje D.K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Ova vest je izazvala pažnju javnosti i postala predmet interesovanja medija.

Prema saopštenju policije, D.K. je uhapšen prilikom pretresa njegovog doma gde je pronađeno oružje i eksplozivne materije. Ovo hapšenje je rezultat pažljivog rada policije i njenog angažovanja u borbi protiv ilegalnog posedovanja oružja.

Republika

Foto: MUP Srbije

Oružje

- Službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad su juče, realizujući svoja operativna saznanja i postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.K. u mestu Pitoma loza. Policija je tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku bez oružnog lista, lovačku pušku sa oružnim listom na ime S.K, pištolj marke „“JP Sauer&Sohn Suhl“ bez oružnog lista, sa okvirom i pet komada municije, vazdušnu pušku i 325 komada municije različite vrste i kalibra - saopšteno je iz Uprave policije.

Istraga o prikupljanju obaveštenja


U službenim prostorijama Odeljenja bezbednosti Danilovgrad prikupljena su obaveštenja od D.K. i S.K. koja su od značaja za istragu. Ova dešavanja su izazvala pažnju javnosti i postala predmet interesovanja medija.

- Nakon konsultacija sa postupajućim tužiocem D.K. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i on će danas biti priveden tužiocu na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu - navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Oduzeto oružje i municija na putu ka Forenzičkom centru Uprave policije


U sklopu akcije suzbijanja ilegalnog posedovanja oružja i municije, policija je uspešno izvršila zaplene na teritoriji grada. Oduzeto oružje i municija će biti upućeni Forenzičkom centru Uprave policije na odgovarajuća veštačenja, kako bi se utvrdilo poreklo, moguća povezanost sa drugim krivičnim delima, kao i da li su korišćeni u prethodno izvršenim zločinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading