ČETVORO NASTRADALO U POŽARU U BARU! Vatra progutala romsko naselje!

Autor: M.B.

Svet

15.02.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični požar u naselju ispod brda Volujica.

ČETVORO NASTRADALO U POŽARU U BARU! Vatra progutala romsko naselje!

Foto: shutterstock

U ranim jutarnjim satima, naselje ispod brda Volujica  u Baru, bilo je poprište velikog požara koji je zahvatio nekoliko objekata. Prema informacijama koje su preneli izvori iz Službe zaštite i spašavanja, požar je izbio u montažnim barakama u kojima žive pripadnici romske populacije. Akciju gašenja vatre izvela je ekipa barskih vatrogasaca, koja je na lice mesta stigla sa nekoliko vozila. Tokom akcije gašenja požara, pronađena su četiri neidentifikovana tela.


-U četiri sata i 35 minuta pripadnici Službe zaštite i spašavanja su obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara. Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tela- saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Angažovanje spasilačkih ekipa


Iako su vatrogasne ekipe uspele da stave požar pod kontrolu, situacija je i dalje pod istragom, a spasilačke ekipe su i dalje na terenu. Detaljna istraga biće sprovedena kako bi se utvrdio uzrok požara i identitet preminulih osoba.
 
Podsetimo!

Kako je Republika vec pisala:

1.500 požara je izbilo u ovoj godini u februaru mesecu za razliku od prošle godine kada smo imali nešto preko 200, rekao je sef vatrogasnog odseka.

Od početka februara je na teritoriji Srbije evidentirano blizu 1.500 požara na otvorenom prostoru, što je enormno povećanje u odnosu na isti period prošle godine kada je ovakvih požara bilo 226.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading