ZEKRIJU IZ ROŽAJA PORODICA POKLONILA UJAKU, PA ONDA ON SINA DAO BRATU! Na kraju se sudbina na neverovatan način poigrala sa celom porodicom! ŠOK PRIČA IZ CRNE GORE! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.02.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zekrija se oženio i dobio devetoro dece, međutim jedan od njegove braće bio je bez poroda. Rešio je da tada da sina starog 20 dana predaje bratu.

ZEKRIJU IZ ROŽAJA PORODICA POKLONILA UJAKU, PA ONDA ON SINA DAO BRATU! Na kraju se sudbina na neverovatan način poigrala sa celom porodicom! ŠOK PRIČA IZ CRNE GORE! (VIDEO)

Foto: Youtube/ RTR - Radio televizija Rožaje

Davanje dece rođacima koji ih nemaju bio je običaj koji se negovao u Crnoj Gori, a o kojem se malo govori.

Porodica Bibić iz Rožaja praktikovala je ovaj običaj, a jedan od primera je Zekrija Bibić, koji je kao beba poklonjen ujaku, a zatim je i sam svog sina po rođenju dao bratu. Ovo je samo jedan od primera koji svedoči o specifičnom društvenom fenomenu koji je bio odomaćen u rožajskom kraju.

- Moja majka na porođaju se razbolela, imala me je i videla je da ne može da pretekne. Amanet je učinila mom ocu i braći i rekla – “ovo dete ako ostane živo da ga poklonite” i ja ga poklanjam bratu” - priča Zekrija za emisiju TVCG “Gledajmo se”.

Kaže da je imao lepo detinjstvo i da je svoju biološku porodicu upoznao tek sa 11 godina. 

Zekrija se oženio i dobio devetoro dece, međutim jedan od njegove braće bio je bez poroda. Rešio je da tada da sina starog 20 dana predaje bratu.

- Većina kaže to može samo junak da učini, neko ko ima snažno srce, drugi kažu to može samo budala da uradi – ja sam hrabar i na jedno i na drugo -  ističe Zekrija.

Raif Bibić, takođe je dobio novu porodicu odmah nakon rođenja. Raif ističe da je imao lep život i da ga je nova porodica iškolovala, te da je posle osnovao svoju porodicu.

Sudbina je ponovo spojila oca i sina, Zekriju i Raifa, koji su postali komšije, a Zekrija, sada sa 71 godinom i 27 unučadi, nada se da će dočekati da se taj broj udvostruči. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading