SESTRE SVEDOČILE O SILOVANJU I POLNOM UZNEMIRAVANJU! Pedofil instruktor ih mazio, dodirivao, pa uzdisao, a sada ima DEMENCIJU!

Autor: M.B.

Hronika

12.02.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đukić optužen za polno uznemiravanje sedam devojaka.

SESTRE SVEDOČILE O SILOVANJU I POLNOM UZNEMIRAVANJU! Pedofil instruktor ih mazio, dodirivao, pa uzdisao, a sada ima DEMENCIJU!

Foto: Shutterstock

Danas se nastavlja ročište Milošu Đukiću (69) koji je optužen da je počinio više krivičnih dela, silovanje i  polno uznemiravanje nad polaznicama svoje konjičke škole, od kojih su neke bile i maloletne.

Na samom početku suđenja, Đukić je najavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Odlučno je negirao da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, ističući da su devojke koje su ga prijavile "nisu u pravu". 

Mlađa sestra T.I. svedočila je pred sudom o traumatičnim iskustvima koja je doživela u konjičkom klubu, optužujući trenera Đukića za neprikladno ponašanje. Kako je navela, počela je da trenira jahanje sa svojom starijom sestrom 2011. godine, ali je 2014. prešla u drugi klub zbog traume koju je doživela sa Đukićem. Ona je izjavila da je Đukić često mazio po glavi, rukama i leđima, a čak je i ljubio po obrazima i ušima, što ju je duboko traumatizovalo.


Neprijatna iskustva sa Đukićem

U.I., sestra T.I., takođe je svedočila o neprijatnostima koje je doživela u klubu. Ona je potvrdila da je Đukić neprikladno dodirivao i mazio, čak i uzdišući tokom tih situacija. Posebno je istakla incident u boksu, kada ju je optuženi dodirivao po intimnim delovima tela, nakon čega je odlučila da prekine sa treninzima.

Svedok U.I. je svedočila o neprijatnim situacijama sa optuženim Đukićem, ističući da su te situacije ostavile dubok utisak na nju i njenu mlađu sestru. Prva situacija koju je opisala je bila kada im je Đukić uputio reči koje su ih uznemirile, iako tada nisu bile svesne značenja tih reči. Ova situacija je bila samo uvod u niz neprijatnih iskustava koje je svedok doživela.

Svedok je opisala kako joj je Đukić prišao u boksu dok je bila sa konjem, i na vrlo neprikladan način je dodirivao preko zadnjice, grudi, pa čak i zavukao ruku pod majicu. Ono što je istakla kao najneprijatnije u tom trenutku bilo je to što je Đukić uzdisao, dodatno pojačavajući nelagodnost cele situacije. Ovo iskustvo je imalo dubok uticaj na svedokinju, koja je čak prestala da trenira jahanje nakon ovog događaja.

Manipulacija i zastrašivanje

Pored fizičkih napada, svedokinja je istakla i psihičku manipulaciju koju je doživela od strane Đukića. On je često mazio po njenim rukama i glavi, tražeći da ga i ona mazi, stvarajući tako neprijatnu atmosferu koja je ostavila dubok trag na nju i njenu sestru.

Optuženi Đukić na sudu je izneo tvrdnju da se sporna dela navodno dogodila 2002. godine, iako to nije moguće, ali je njegov branilac istakao da treba uzeti u obzir nalaz lekara koji potvrđuje da Đukić pati od demencije. Ovo iznenađujuće saopštenje je dodatno zakomplikovalo već kompleksan slučaj.

Sledeće suđenje zakazano za 20. mart

Nakon iznošenja tvrdnji o demenciji, naredno suđenje je zakazano za 20. mart, kada će svedočiti poslednja oštećena devojka. Očekuje se da će njen iskaz dodatno rasvetliti ovaj slučaj.

Na pripremnom ročištu koje je održano iza zatvorenih vrata za javnost, optuženi je izjavio da nije kriv na sve tačke optužnice koja ga tereti za niz teških krivičnih dela. Optužbe obuhvataju silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica konjičkog kluba u Barajevu, od kojih su pet bile maloletne u vreme izvršenja krivičnih dela.

Miloš Đ. uhapšen je sredinom septembra 2022. godine i od tada se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je izvršio niz teških krivičnih dela u periodu od 2010. do 2021. godine. Prema optužnici, postoji sumnja da je silovao maloletnu devojku koja je u vreme događaja imala 17 godina. Takođe, sumnja se da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad devojkom od 15 godina, kao i da je pokušao da je siluje. Dodatno, postoji sumnja da je isto krivično delo izvršio nad još dve punoletne devojke, kao i nad drugom maloletnom devojkom.

Detalji optužbi otkrivaju da su navodna krivična dela izvršena u prostorijama konjičkog kluba dok su devojke boravile tamo radi sticanja veština jahanja. Postoje sumnje da su se neka od ovih dela dogodila čak i u periodu kada su žrtve bile samo 11 ili 13 godina starosti, što dodatno pojačava ozbiljnost optužbi.
 

Podsetimo!

Na prethodnim ročištima, nekoliko oštećenih je svedočilo o svojim iskustvima sa Đukićem. Njihove priče su bile potresne i puna detalja o navodnom zlostavljanju koje su doživele.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading