SILOVAO I POLNO UZNEMIRAVAO DEVOJČICE NA TRENINZIMA! Instruktoru jahanja konja se nastavlja suđenje!

Autor: M.B.

Hronika

12.02.2024

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovesti žrtava: Kako je poznati kaskader zloupotrebljavao poverenje u konjičkom klubu!

SILOVAO I POLNO UZNEMIRAVAO DEVOJČICE NA TRENINZIMA! Instruktoru jahanja konja se nastavlja suđenje!

Foto: Shutterstock

Danas se nastavlja suđenje instruktoru jahanja, Milošu Đukiću, koji je osumnjičen za više slučajeva silovanja i polnog uznemiravanja polaznica škole jahanja. Na današnjem ročištu očekuje se svedočenje još dve oštećene, dok će odluka o saslušanju oštećenice koja će uskoro napuniti 18 godina biti doneta naknadno.

Miloš Đukić je bio poznat kao cenjeni instruktor jahanja pre nego što su optužbe za seksualno zlostavljanje izazvale šok i negodovanje u javnosti. Više polaznica škole jahanja je optužilo Đukića za zlostavljanje, što je dovelo do pokretanja sudskog postupka.

Svedočenje oštećenih

Na prethodnim ročištima, nekoliko oštećenih je svedočilo o svojim iskustvima sa Đukićem. Njihove priče su bile potresne i puna detalja o navodnom zlostavljanju koje su doživele. Danas se očekuje da još dve oštećene iznesu svoje svedočenje, što će dodatno obogatiti dokaze tužilaštva.

U javnosti je nedavno izazvala veliku pažnju vest o optužbama koje su se pojavile protiv trenera Đukića za nekoliko ozbiljnih krivičnih dela nad polaznicama škole jahanja u Barajevu. Naime, Đukić se tereti za krivična dela silovanja, silovanja u pokušaju, polnog uznemiravanja i nedozvoljenih polnih radnji nad čak sedam polaznica škole jahanja. Ono što dodatno zabrinjava jeste činjenica da je pet od tih polaznica bilo maloletno u vreme navodnih zločina.


12. septembra prošle godine, javnost je bila potresena hapšenjem Marka Đukića, instruktora jahanja, koji je optužen za seriju seksualnih zlostavljanja nad maloletnicama. Na osnovu prijava deset devojaka, među kojima su bile i maloletnice, Đukiću se stavlja na teret više slučajeva silovanja, pokušaja silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, za koje se sumnja da su se događali tokom proteklih 11 godina.

Iskorišćavanje poverenja roditelja

Prema navodima iz istrage, Đukić je iskoristio poverenje roditelja koji su dovozili decu na časove jahanja kako bi vršio seksualno zlostavljanje. Ova okolnost dodatno je potresla zajednicu i izazvala ogorčenje među roditeljima koji su mu poverili brigu o deci.

Đukić kao učitelj jahanja i filmski kaskader


Poslednja prijava protiv Đukića datira iz 2021. godine, a iako su neki od slučajeva zastareli, tokom istrage devojke su podržale one koje su imale slična iskustva. Žrtve su ispričale da je Đukić, inače poznat kao legenda jugoslovenskog filma kada je reč o kaskaderstvu, bio prijatan i pun razumevanja dok ne bi zadobio njihovo poverenje, a onda bi iskorišćavao tu poziciju. Iz straha i zbog sramote, mnoge žrtve su ćutale o ovim iskustvima.

Krajem devedesetih godina prošlog veka, Đukić donosi odluku da otvori svoj konjički klub u Lipovačkoj šumi iz nekoliko razloga. Planirao je da kao trener poduči zaljubljenike u konje i jahanje, naročito one najmlađe, da razvije svest o životu u skladu sa prirodom, i da okuplja filmske radnike u druženju i kreiranju novih projekata za film i televiziju. Konji iz njegovog kluba su imali značajne uloge u raznim žanrovima, a najviše su se istakli u seriji 'Nemanjići'.

Đukić je bio u centru pažnje i 2011. godine kada je uhapšen, međutim, pet godina kasnije oslobođen je svih sumnji zbog nedostatka dokaza. Ovo iskustvo je sigurno imalo dubok uticaj na njega i njegovu karijeru, s obzirom da je suočavanje s pravosudnim sistemom često stresno i iscrpljujuće iskustvo za pojedinca.

Sada, od sredine septembra 2022. godine, Đukić se nalazi u pritvoru zbog novih okolnosti koje su okružile njegov život. Na suđenju je negirao krivicu, ali nije iznosio odbranu, što je dodatno produbilo misteriju oko slučaja.

Ove informacije predstavljaju sliku Đukića kao kompleksne ličnosti - s jedne strane kao učitelja i zaljubljenika u konje, a s druge strane kao filmskog profesionalca i kaskadera. Ovaj kontrast dodatno baca senku na optužbe koje su se pojavile protiv njega.

Iako je Đukić bio cenjen u filmskoj industriji, optužbe žrtava i dalje bacaju senku na njegovu reputaciju, postavljajući pitanje o dualnosti ličnosti i moralnih vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading