"PRIMICAO MI SE, PA ME DODIRIVAO POLNIM ORGANOM!" Kakav smo to narod postali? Devojka doživela TRAUMU na liniji 50 - Opisala napad MANIJAKA (FOTO)

Autor:

Vesti

08.02.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi slučajevi nisu izolovani incidenti, već se, nažalost, često dešavaju.

"PRIMICAO MI SE, PA ME DODIRIVAO POLNIM ORGANOM!" Kakav smo to narod postali? Devojka doživela TRAUMU na liniji 50 - Opisala napad MANIJAKA (FOTO)

Foto: Shutterstock, Printscreen/https://www.youtube.com/@BeogradGSP

Jedna mlada Beograđanka nedavno je doživela neprijatnost u gradskom autobusu, kada ju je, prema njenim tvrdnjama, seksualno uznemiravao nepoznati momak.

Ona je istakla da je važno da se o ovakvim situacijama otvoreno govori i da se ne ignorišu, kako bi se zaštitili svi putnici, posebno žene i deca.


Ovaj slučaj nije usamljen, jer je i prethodnoj prilikom jedna druga Beograđanka doživela slično iskustvo na liniji broj 33, gde joj niko od putnika nije pritekao u pomoć. Očigledno je da je seksualno uznemiravanje u javnom prevozu ozbiljan problem koji zahteva hitnu reakciju i osvešćivanje celokupne zajednice.
 

- U 50-ici mi je neki dečko prišao i jako nepristojno mi prilazio što bliže i dodirivao me svojim polnim organom. Samo želim da ljudi, deca, žene, bilo ko, ko je u takvoj situaciji ne ćuti kao ja što sam uradila. Bio je tamniji, crne kose i brade i nizak je - upozorila je ona.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

 

Učestala seksualna uznemiravanja u gradskom prevozu

 Krajem 2022. godine, grupa putnika na liniji 43 je intervenisala kada je muškarac seksualno uznemiravao dve maloletne devojčice. Ova situacija jasno ukazuje na potrebu za većom pažnjom i zaštitom putnika, naročito u javnom prevozu gde su ljudi često izloženi ovakvim rizicima.

Značaj reakcije zajednice

Ovi slučajevi pokazuju koliko je važno da zajednica reaguje i pruži podršku žrtvama seksualnog uznemiravanja. Takođe, ističe se potreba za edukacijom i podizanjem svesti o ovom ozbiljnom problemu kako bi se stvorilo okruženje u kome se svako oseća sigurno i zaštićeno.

Hitna reakcija i prevencija

Seksualno uznemiravanje u javnom prevozu zahteva hitnu reakciju nadležnih institucija i preduzimanje preventivnih mera. Važno je da se putnici ohrabre da prijave bilo kakve neprimerene situacije i da se uspostave mehanizmi za brzu intervenciju kako bi se ova vrsta ponašanja suzbila i sprečila.


Neprijatnosti u gradskom prevozu, kao što je seksualno uznemiravanje, zahtevaju ozbiljnu pažnju i delovanje cele zajednice. Važno je osuditi ovo ponašanje i pružiti podršku žrtvama, kao i preduzeti konkretne korake ka stvaranju sigurnijeg i zaštićenijeg okruženja za sve putnike.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading