UHAPŠENI SRBI U HRVATSKOJ! Optuženi odmah za krijumčarenje LJUDI!

Autor:

Svet

10.02.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni državljani Srbije osumnjičeni za krijumčarenje

UHAPŠENI SRBI U HRVATSKOJ! Optuženi odmah za krijumčarenje LJUDI!

Foto: Profimedia

Hrvatska policija


Brodsko-posavska policija je danas saopštila da je uhapsila dvojicu državljana Srbije pod sumnjom da su ilegalno ušli u Hrvatsku i prevozili strane državljane za novčanu nagradu.

Uhapšeni vozači i pronađeni strani državljani

Dvadesetpetogodišnji državljanin Srbije upravljao je kombijem koji je juče zaustavljen na području Novigrada. Prilikom kontrole vozila, policija je primetila više stranih državljana. Kasnije je uhapšen i 30-godišnji državljanin Srbije, koji je vozio automobil srpskih registracija.

Sumnja u nelegalan ulazak i prevoz stranih državljana

Istraga je potvrdila sumnju da su osumnjičeni srpski državljani nezakonito ušli u Hrvatsku s namerom da prevezu strane državljane na dogovoreno odredište, uz obećanu novčanu nadoknadu.

Optužbe i krivična prijava

Protiv 25-godišnjaka i 30-godišnjaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da su nezakonito ušli, kretali i boravili u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnicama Šengenskog sporazuma.

Ova hapšenja predstavljaju deo kontinuiranih napora policije da suzbije ilegalnu trgovinu ljudima i nelegalne prelaske granica. Ovo je još jedan primer kako se krijumčari trude da iskoriste ranjivost migranata u potrazi za boljim životom, ali i kako policija pažljivo nadzire granice i sprovodi zakon u cilju zaštite bezbednosti i integriteta države.

(Index)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading