PREMINULA PORODILJA, LEKARI SPASILI BEBU! Tuga, sumnja se da je OVO uzrok smrti!

Autor:

Svet

26.01.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija, žena preminula na porođaju.

PREMINULA PORODILJA, LEKARI SPASILI BEBU! Tuga, sumnja se da je OVO uzrok smrti!

Foto: pixabay.com

U zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, nedavno se desio tragičan slučaj u kojem je porodilja preminula, ali su lekari uspeli da spasu njeno novorođenče, koje će uskoro biti pušteno iz bolnice.

Prema informacijama koje su preneli tamošnji mediji, iz bolnice su potvrdili da je pokrenut postupak internog nadzora kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tužnog događaja.


Prema saznanjima lista "Dnevnik", smrt žene je nastupila usled plućne embolije izazvane trombom, a kako ističe šefica kabineta direktora Snježana Foskio Bartol, ova situacija, nažalost, nije mogla biti izbegnuta. Nakon obdukcije koja će biti sprovedena na Institutu za sudsku medicinu, biće utvrđen tačan uzrok smrti. Foskio Bartol je istakla da je pokrenuta interna istraga u skladu sa uobičajenom procedurom za ovakve slučajeve.

Bolnica Sveti Duh je saopštila da je novorođenče u stabilnom stanju i da će uskoro biti otpušteno iz bolnice. Ovo je svakako svetla tačka u ovom tragičnom događaju, pružajući nadu i olakšanje u teškim trenucima za porodicu.

Inače, plućna embolija nastaje kada se tromb fragmentiše i odvojeni delovi nošeni strujom krv, dospeju u pluća. Zapravo, to predstavlja ''plućni infarkt''. Izvori embolusa u ovom slučaju jesu trombi koji se formiraju u venama tela (stomaku, nogama...) i od kojih se deo otkida i izaziva plućnu emboliju.

Embolija pluća oponaša brojne bolesti grudi, epigastrijuma i medijastinuma. Klinička slika se iznenada razvije za nekoliko minuta, a pri plućnom infarktu za nekoliko sati. Uglavnom traje nekoliko dana, a vremenom se stanje pogoršava. Oboleli ispoljava naglu bol u prsima, naglo gušenje, gubi dah, bledi, srce počinje da ''lupa'', može doći do gubljenja svesti, a česti su i smrtni ishodi. Tromboza dubokih vena nogu često nastaje u toku ili posle hirurških zahvata, kada bolesnik duže leži i kada se cirkulacija krvi usporava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading