DRAMA U ZAGREBU: Zapalio se autobus sa decom, a onda je STRANAC preuzeo stvari u svoje ruke

Autor:

Svet

20.01.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrebačka policija brzo je došla na lice mesta

DRAMA U ZAGREBU: Zapalio se autobus sa decom, a onda je STRANAC preuzeo stvari u svoje ruke

Foto: Tanjug/HINA

Školski autobus marke Mercedes Actros zapalio se usred vožnje kod Šiljakovine u Zagrebu.

Vozač autobusa, četrdesetdevetogodišnji Filipinac video je u jednom momentu da se nešto čudno dešava pozadi, a onda je primetio dim.

Kako su u autobusu bila samo četiri mlađa đaka nije imao poteškoća da na vreme zaustavi vozilo i decu izvuče napolje.

Uplašeni đaci posmatrali su kako dim kulja iz predela motora, da bi filipinski vozač pozom uzeo vatrogasni aparat i na vreme je sprečio da se mala drama pretvori u nešto mnogo gore.

"U ovom događaju niko od dece, a ni vozač nisu povređeni", saopštila je zagrebačka policija.

Deca su u prvi mah bila uplašena, ali su potom brzo smirena do dolaska policije. Nije bilo potrebe za dolaskom kola hitne pomoći.

Kao i u Beogradu, i u Zagrebu su za volanima gradskog prevoza uglavnom stranci iz slabije razvijenih zemalja Azije i Afrike.

Predstavnici gradskog prevoza iz oba grada više puta su isticali kako su se vozači uglavnom brzo adaptirali na novi ambijent posla u Evropi. 

U Zagrebu im je konkretno rečeno da tokom vožnji autobusima ne ulaze ni u kakve rasprave sa domaćim vozačima, kao i da samo vode računa o saobraćajnim pravilima i tome kako se osećaju putnici.

Sve bolje znaju jezik i kulturu naroda, tako da im nije problem da obavljaju posao koji je do juče pripadao isključivo meštanima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading