"AUTO JE BIO PUN LJUDI, A UNUTRA TOTALNI MUK": Detalji stravične saobraćajke u kojoj je poginula Ana Marija (30) - "SINČIĆ JE OSTAO BEZ MAJKE"

Autor:

Svet

21.01.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoro saputnika (19,20,39,41) su na intenzivnom odeljenju s teškim telesnim povredama.

"AUTO JE BIO PUN LJUDI, A UNUTRA TOTALNI MUK": Detalji stravične saobraćajke u kojoj je poginula Ana Marija (30) - "SINČIĆ JE OSTAO BEZ MAJKE"

Foto: Printscreen

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu uveče u Sisku, život je izgubila devojka (30), koja se nalazila na mestu vozača.

Četvoro saputnika (19,20,39,41) su na intenzivnom odeljenju s teškim telesnim povredama. 

- Prestrašno i pretužno, tako mlada devojka nas je napustila, maleni sinčić je ostao bez majke, koja je bila divna. Toliko je dobar čovek bila, uvek pozitivna, stalno se smejala, pa i onda kad je u dubini duše bila tužna. Neverovatno je da se ovo dogodilo i da je više nema - ponavljali su juče potreseni i neraspoloženi za razgovor sugrađani Ana-Marije B. (30), koja je poginula u stravičnoj nesreći u subotu predveče u Sisku.

Prednji deo automobila, u kojem je bilo još četvoro putnika, bio je toliko smrskan i "zgužvan" od siline udarca u zid Starog mosta u Lađarskoj ulici da se nije moglo razaznati o kojoj marki se radi. Vozačici, nažalost, nije bilo spasa, poginula je na licu mesta, dok je četvoro putnika, koje su vatrogasci morali izvlačiti tako što su sekli lim, prebačeno u Opštu bolnicu Dr. Ivo Pedišić s teškim telesnim povredama.

- Za sad su stabilno, nisu životno ugroženi, iako se ne zna šta će biti. Svi su na jedinici intenzivne - tri muška pacijenta (1982., 1984. i 2005. godište) i cura (2005.). Biće u jedinici intenzivne, pratimo ih, moguće je da ih čekaju i operacije. Dvojica imaju unutarnje povrede abdominalnih organa, mladoj dami dijagnosticirane su teške povrede kosti lica i grudnog koša. Jedan ima krvarenje u mozgu - rekao je dr. Robert Gjoni, dežurni hirurg Opšte bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Ispod Starog mosta i jutro posle rasuti delovi auta, za kojeg se kasnije ustanovilo da se radi o Fiatu Bravo, kao tužni podsetnici tragično prekinute mladosti.

- Uvek vedra i nasmejana, spremna pomoći svakome, luda, otkačena i ogromnog srca. Ostaće nam zauvek u sećanjima i srcima. Počivala u miru Božjem - opraštaju se mnogi na društvenim mrežama od mlade devojke koja je prerano izgubila život.

U Domu za stare Sisak, u kojem je ranije radila kao negovateljica, od tuge nisu mogli prozboriti reč kad su ih hrvatski mediji kontaktirali. A što se uopšte dogodilo u subotu malo pre 19 sati, rekonstruirala je policija.

- Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjakinja upravljala automobilom sisačkih registracija te je nakon preticanja, usled neprilagođene brzine, sišla s kolovoza i najpre udarila u prometni znak, potom se vratila na put, prešla na suprotnu prometnu traku i udarila most - objavili su iz PU Sisačko-moslavačke.

Vatrogasce dočekao jeziv prizor: 'Auto je bio pun osoba, a ništa se nije čulo, totalni muk'

Vatrogasce je dočekao jeziv prizor, a poziv u pomoć uspeo je tražiti suvozač.

- Dolaskom do smrskanog auta iznutra se ništa nije čulo, a bio je pun osoba. Bio je totalni muk. U koordinaciji sa radnicima Hitne pomoći krenuli smo sa spašavanjem. Rezali smo lim te ih izvlačili jednog po jednog. Muškarac na suvozačevom mestu je bio pri sebi, ali u totalnom šoku i priklješten, tako da uopšte ne znam kako je uspio pronaći mobilni i smoći snage nazvati pravi broj. Sigurnosni pojas imao je jedino suvozač, nažalost, za devojku koja je vozila nije bilo spasa - rekao je za Jutarnji list Josip Silaj iz Javne vatrogasne stanice Sisak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading