PLJAČKE SRPSKIH KUĆA NA KIM SE NASTAVLJAJU BEZ PRESTANKA: Srbi u strahu za svoju egzistenciju!

Autor:

Vesti

21.01.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove pljačke srpskih kuća na Kosovu i Metohiji ugrožavaju egzistenciju i bezbednost

PLJAČKE SRPSKIH KUĆA NA KIM SE NASTAVLJAJU BEZ PRESTANKA: Srbi u strahu za svoju egzistenciju!

Foto: printscreen


Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je saopštila da su se napadi na srpske kuće na jugu Kosova i Metohije nastavili novim upadom u selu Donja Brnjica kod Prištine. Domaćini su bili odsutni, jer su bili na slavi u centralnoj Srbiji, te su lopovi iskoristili priliku da provaljuju i vrše premetačinu u kućama Božidara Vanića, kao i Ranka i Srđana Milićevića. Šteta će naknadno biti utvrđena, a ovo je samo nastavak serije pljački i napada na srpske domove na Kosovu i Metohiji.

Ugrožena egzistencija i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da su srpske kuće redovna meta ekstremista, a pljačkom se ne ugrožava samo egzistencija, već i bezbednost srpskog naroda na ovom području. Napadi se dešavaju u vreme praznika i slava, a politika nekažnjavanja izgrednika samo podstiče ovakva dela. Gotovo da nema srpske kuće koja se nije našla na meti ekstremista, a privremene prištinske institucije, svojim potezima, podstiču napade na srpsku imovinu i narod, čime se stvara atmosfera da Srbi postanu legitimne mete.

Zaštita i podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

Iz Kancelarije poručuju da međunarodna zajednica treba da preduzme odlučne korake u zaštiti i podršci srpskom narodu, jer u političkim strukturama u Prištini ne postoji minimum volje ili rešenosti da se Srbima osigura egzistencija i da se izgrednici adekvatno kazne. Situacija na terenu zahteva hitnu reakciju i zaštitu srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading