UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE DEČAKA KOJI JE PRETUČEN U VUKOVARU: Huligani naneli ozbiljne povrede detetu (15)

Autor:

Svet

08.01.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj incident nije izolovan slučaj nasilja u Vukovaru.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE DEČAKA KOJI JE PRETUČEN U VUKOVARU: Huligani naneli ozbiljne povrede detetu (15)

Foto: Profimedia

Fizički obračun

Grupa huligana, poznatih kao Bad Blue Boys (BBB), izvršila je napad na pet maloletnika od 15 godina u centru Vukovara, bez ikakvog prethodnog povoda. Incident se dogodio u subotu uveče, a fotografije jednog od pretučenih dečaka objavljene su na sajtu 24sata.hr.

Užasne fotografije možete pogledati ovde.

- Nekog pretuku, gradonačelnik to reda radi javno osudi, napadače uhapse, izreknu im nikakve kazne i tako to završi. Mi roditelji moramo strahovati hoće li naša deca biti pretučena ni kriva ni dužna, što se upravo u subotu i dogodilo. E pa dosta bi bilo toga. Sad smo se organizovali i u subotu ćemo svi doći na veliki protest i tražiti da tome dođe kraj - najavili su roditelji petorice dečaka koje su pretukli mnogo stariji Boysi.

Prema izveštaju portala 24 sata, ovaj incident nije izolovan slučaj nasilja u Vukovaru. Građani ističu da su slični nasilnički ispadi postali učestalost u tom gradu, kako danju tako i noću, i da uglavnom ista grupa mladića, već poznata policiji, ugrožava mir i suživot u Vukovaru.

- Tuku oni decu i ispred škola, i u školi, i na ulici. Dokle će se to tolerisati?! Sad je grad na nogama, svi smo odlučni da ih sve kazne onako kako treba inače ćemo tome svi pristupiti drukčije, a to neće biti lepo ni poželjno - kažu zabrinuti roditelji i ističu kako više ne žele strahovati svaki put kad puste decu u grad u šetnju.

Iako policija navodno poznaje ostale članove grupe, samo je jedan od napadača uhapšen. Interesantno je da su neki od njih već poznati policiji čak i izvan granica Hrvatske, s obzirom da je jedan od njih bio uhapšen u Grčkoj zbog izazivanja tuče. Za ostalima je raspisana poternica, a prema neslužbenim informacijama, jedan od njih će biti prijavljen za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi, što je, s obzirom na ozbiljnost povreda koje su naneli maloletnicima, smatra se, blaga kaznena odgovornost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading