ŠOKANTNA KRAĐA U ZAGREBU: Ukrao supruzi skoro 14.000 evra, isprevrtao stvari po kući, pa ZVAO POLICIJU da lažno prijavi krađu - Evo ko ga je "OTKUCAO"

Autor: D.B.

Svet

03.01.2024

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom raspletu događaja se niko nije javljao.

ŠOKANTNA KRAĐA U ZAGREBU: Ukrao supruzi skoro 14.000 evra, isprevrtao stvari po kući, pa ZVAO POLICIJU da lažno prijavi krađu - Evo ko ga je "OTKUCAO"

Foto: Shutterstock

Davor (56) iz Zagreba našao se u centru pažnje nakon optužbi da je ukrao novac od svoje supruge i zatim lažno prijavio policiji provalu u njihovu kuću, kako bi prikrio svoje postupke.

Državno tužilaštvo ga tereti da je u periodu od juna do decembra u više navrata uzeo novac iz koverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge, ukupno 13.800 evra. Nakon toga, Davor je ispremetao stvari u kući kako bi stvorio utisak provalnika, a zajedno sa suprugom je pozvao policiju i prijavio krađu. Međutim, istog dana, Davorov sin je pronašao novčanice ispod podloge u prtljažniku automobila svog oca, te je odlučio da pozove policiju i otkrije sve.


Priznanje i kajanje

Nakon što je priveden, Davor je priznao sve optužbe i izjavio: "Istina je, uzimao sam novac od supruge kojeg je ona nasledila, u više navrata kroz šest meseci i trošio ga na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam da fingiram provalu, ispremetao stvari kako bi se stekao utisak da je izvršena provala i tom prilikom uzeo još novca. Žao mi je zbog svega i kajem se”.

Porodična situacija i optužbe

Iako je optužen za ovaj neobičan događaj, Davor i njegova supruga i dalje žive zajedno u porodičnoj kući u Zagrebu. U optužnici se navodi da je Davor zaposlen sa solidnom platom, da je u dobrom imovinskom stanju, da nije osuđivan i da protiv njega ne postoje druge optužbe. Državno tužilaštvo traži godinu dana uslovnog zatvora za optuženog.

Ovaj slučaj je izazvao pažnju javnosti zbog neobičnih okolnosti i iznenadnog obrta kada je Davorov sin otkrio novac i time razotkrio lažnu prijavu provalnika. S obzirom na Davorovu izjavu o kajanju, ostaje da se vidi kako će se ovaj slučaj dalje razvijati pred sudom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading