PROFESOR I UČENIK SE TUKLI U UČIONICI, SAD USLEDIO OBRT! Nastavnik uhapšen, deca sad stala na njegovu stranu!

Autor:

Svet

21.12.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor je uhapšen i određen mu je jednomesečni pritvor.

PROFESOR I UČENIK SE TUKLI U UČIONICI, SAD USLEDIO OBRT! Nastavnik uhapšen, deca sad stala na njegovu stranu!

Foto: Printscreen: Index.hr

Deo učenika srednje stručne škole "Fran Bošnjaković" u Zagrebu odlučilo je da stane u odbranu 61-godišnjeg profesora, koji je uhapšen i određen mu je jednomesečni pritvor, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome se sukobljava sa učenikom.

Ovi učenici su za Dnevnik hrvatske Nove tv. rekli da je učenik sa snimka često provocirao profesora.

- Taj učenik je sam po sebi provokator, voli da zeza profesora i profesoru je prekipelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor - rekao je jedan od učenika.

Drugi učenik je rekao da njegov drug iz odeljenja vređao profesora i njegovu ženu, kao i da ga je nazivao četnikom.

- Profesoru su žena i troje braće su mu umrli pre nekoliko meseci, a učenik je to radio učestalo, nije samo na tom času, već na više časova unazad - rekao je drugi učenik.

Treći učenik je rekao da je njegov drug iz razreda u dužem vremenskom periodu provocirao profesora, ali da ne zna zašto. "Možda on vidi neku svoju satisfakaciju", istakao je za Novu tv.

U odbranu profesora stali su, kažu, zato što se svašta piše i govori.

- Dobar je kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao - izjavio je četvrti učenik. Na pitanje da li je neko imao problem s profesorom, učenik je odgovorio: "Koliko ja znam ne". Dodao je i da niko od profesora sa njima nije pričao posle incidenta koji se mogao videti na snimku.

Na objalvjenom snimku, koji je šokirao hrvatsku javnost, vidi se kako učenik na času sa mobilnim telefonom dolazi do profesora, koji sedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem i fizičkim sukobom.

Kako su juče preneli hrvatski mediji, profesor je završio u istražnom zatvoru na mesec dana, a uhapšen je odmah, nakon incidenta, kada mu je određen i pritvor.
Osim toga, direktorka škole najavila je da profesora čeka otkaz. Ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuhs je tvrdio da je profesor bio u alkoholisanom stanju, iako nije bilo jasno odakle mu ta informacija, preneo je hrvatski portal Index.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading