PRAVO ČUDO DA JE OVO PREŽIVELA: Nepoznati manijak mačku pogodio SAMOSTRELOM U VRAT, nesrećna životinja dovedena kod veterinara NA IVICI SMRTI

Autor:

Svet

07.12.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazinski lekari su spasili mačku koju je nepoznati napadač pogodio u vrat samostrelom.

PRAVO ČUDO DA JE OVO PREŽIVELA: Nepoznati manijak mačku pogodio SAMOSTRELOM U VRAT, nesrećna životinja dovedena kod veterinara NA IVICI SMRTI

Foto: Republika.rs

"Nikada nisam videla nešto slično", kaže volonterka Sanja Milanović. Sve su prijavili policiji koja istražuje činjenice, navodi 24sata.hr.

Petogodišnja mačka po imenu "Maca" iz Pazina preživela je nemoguće. Nepoznati napadač je pogodio samostrelom u vrat, a veterinari su je brzom intervencijom spasili.

Srećom, strela nije probila pluća ni druge vitalne organe. Iz udruženja "SOS Šape" iz Poreča, koja deluje i na pazinskom području, kažu da nikada nisu videli nešto slično.

Vlasnik, koji je želeo da ostane anoniman zbog starosti i teškog zdravstvenog stanja, još je u šoku.

"Nikada ništa slično kao volonterka nisam videla, a videla sam zaista svašta. To je učinio neko ciljano, iz neposredne blizine. Vlasnik je još u šoku, ali mu je drago da je njegova maca preživela nemoguće. Gospodin inače hrani nekoliko mačaka, sarađuje s udrugom i veterinarima i dobro se stara o svojim životinjama. Ovaj gnusni čin dogodio se 4. decembra kada smo i dobili dojavu o stradaloj ženki kojoj iz vrata viri tek drška strele, koja je, verujte, bila jako velika, što se vidi i po fotografijama. Pravo je čudo da je maca preživela. Incident se dogodio kod pazinskog železničkog kolodvora, a vlasnik je unesrećenu ljubimicu odmah odveo veterinaru - kazala volonterka Sanja Milanović.

Dodala je da je napadač zasad nepoznat, ali je slučaj prijavljen policiji.

Pazinski veterinari kažu da je reč o prostrelnoj rani. Ulazna rana nalazila se u delu vrata, s desne strane, dok izlazne rane nije bilo. Nakon pregleda utvrđeno je da strelica prodrla u tkivo u predelu mišićne desne nadlaktice, bez probijanja torakalne šupljine.

Tokom operativnog zahvata vrh strele je prerezan, strelica je izvađena i nakon obrade mačka je puštena na kućnu negu - kazali su pazinski veterinari.

Iz PU Istarske kažu da se utvrđuju sve okolnosti događaja oko tog slučaja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading