SERGEJ LAVROV MOŽE DA SLETI U SKOPLJE! Vlada Makedonije odlučila da prekrši odluku Saveta EU!

Autor:

Svet

24.11.2023

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diplomatski izvori u OEBS navode da se očekuje dolazak delegacije od oko 80 ljudi iz Rusije.

SERGEJ LAVROV MOŽE DA SLETI U SKOPLJE! Vlada Makedonije odlučila da prekrši odluku Saveta EU!

Foto: Tanjug/AP

Ruska delegacija predvođena najverovatnije Sergejom Lavrovim, koja bi trebalo da dođe u Skoplje na Ministarski savet OEBS, moći će da sleti u glavni grad Severne Makedonije, odlučila je Vlada Makedonija.

Naime, Makedonci odlučili da se samo za taj let ukine zabrana preleta ruskim avionima.

Ministarstva odbrane i spoljnih poslova će dati odobrenje za prelet i sletanje avionu sa ruskom delegacijom, a tu informaciju je potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila izmenu Odluke o uvođenju restriktivnih mera, kojom se ograničava pristup avionima Ruske Federacije, u skladu sa Uredbom Saveta EU, i prenela je nadležnost ministarstvima da mogu samostalno odlučivati o izdavanju dozvole za prelet i sletanje ruskog aviona tokom ministarskog sastanka OEBS, koji se u Skoplju održava od 29. novembra do 1. decembra, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Za sada još nema zvanične potvrde da će Lavrov predvoditi rusku delegaciju. Diplomatski izvori u OEBS navode da se očekuje dolazak delegacije od oko 80 ljudi, uključujući portparolku ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu, i više od 20 ruskih novinara.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading